E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18273
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā būvvaldē iesniedzams projekts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2019
Aivars

Izstrādāju meža meliorācijas sistēmas pārbūves būvprojektu. Projekta lieta ir iešūta ar spirāli, tās titullapa un beigu lapa ir no bieza kartona. Tāpat lieta ir cauršūta ar diegu un sanumurēta. Vai būvvaldei ir tiesības pieprasīt savu lietas eksemplāru iesiet citādi, “cietajos” vākos? Būvprojektā ir daudz A3 un A1 lapu, kopējais projekta biezums ir ap 4 cm. Līdz ar to nav iespējams iešūt citādi kā tikai spirālē.

A
atbild:
11. oktobrī, 2019
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 748 “Dokumentu un arhīvu pārvaldības noteikumi” nosaka:

68. Lietu ievieto kartona vākos, kuros ir iestrādāta plāna un izturīga kokvilnas vai linu aukla, vai ievieto mapēs ar aizsienamām auklām, vai iešuj vākos, kas izgatavoti no balta vai nekrāsota neitrāla vai bezskābes kartona un atbilst šo noteikumu 173.1. apakšpunktā minētajām prasībām.

59. Ja lietas biezums pārsniedz 30 mm, veido sējumus. Katrā sējumā lapas numurē atsevišķi, un katrs sējums ir atsevišķa glabājamā vienība.

Tātad no teorijas izriet: lai būvvalde varētu pieņemt būvprojektu savā arhīva glabāšanā, tam jābūt iesietam cietajos vākos un ne biezākam par 3 cm, ja tas ir biezāks, to veido vairākos sējumos. Līdz ar to būvvaldei ir tiesības pieprasīt iesiet caurauklotu dokumentu cietajos vākos. Praksē gan tik skarbi neesam un, ja sējums sagatavots kārtīgi, pieņemam arī 4 cm biezumā.

Lai nebūtu jāuztraucas par dokumentu iesniegšanu papīra formātā, aicinām dokumentāciju iesniegt būvniecības informācijas sistēmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas