E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18118
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Vai var ierobežot reklāmu pārraidīšanu sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2019
Marina

Labdien! Vai ir kādi ierobežojumi attiecībā uz vizuālās reklāmas nepārtrauktu demonstrēšanu sabiedriskajā transportā? 18.09.19. braucu ar vilcienu Daugavpils–Rīga, un gandrīz visa brauciena laikā (2,5 stundas) nepārtraukti tika demonstrēti reklāmas sižeti ar vairākkārtējiem atkārtojumiem. Vilcienā sēdvietu un monitoru izkārtojums ir tāds, ka ir gandrīz neiespējami neredzēt nemitīgu krāsainu mirgošanu, pat logos atspoguļojas attēls no monitoriem. Līdz ar to jau pēc pusstundas piespiedu skatīšanās man sākās galvassāpes un nelīdzēja pat pretsāpju zāles.

A
atbild:
09. decembrī, 2019
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Kaut arī reklamēšana ir regulēta gan likumos, gan Ministru kabineta noteikumos, gan arī pašvaldību saistošajos noteikumos, tomēr normatīvajos tiesību aktos nekur nav tiešā veidā noteikts, kā vizualizēt reklāmas šādos monitoros, un netiek regulēts ne reklāmas rādīšanas ilgums, ne ekrāna spilgtums un kontrasts.

Analoģiska problēma pastāv sakarā ar pilsētās uzstādītajām lielformāta elektroniskajām reklāmām: tās ar izstaroto gaismu novērš autovadītāju uzmanību un traucē apkārtējos iedzīvotājus, tomēr arī šajā jomā risinājums nav rasts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas