E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18107
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Papildatvaļinājumu prasa ar iesniegumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. septembrī, 2019
AGUCIS

Labdien! Kad savā darbavietā iesniedzu elektronisku pieteikumu personāldaļai par 1 brīvdienu (1. septembrī), tas tika noraidīts, jo neesot iesnieguma. Nesaprotu, kādu iesniegumu man vēl vajadzēja iesniegt, ja bērns ir norādīts kā mans apgādājamais, ir taču pieejami dati. Paldies!

A
atbild:
26. septembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ar elektronisku pieteikumu personāldaļai par papildatvaļinājuma piešķiršanu, pamatojoties uz Darba likuma (DL) 151. pantu par bērnu/bērniem, Jūs esat domājusi e-pasta vēstules nosūtīšanu, tad nav pamata apšaubīt personāldaļas noraidījumu.

Papildatvaļinājuma dienas piešķiršana vecākam nav formāls fakts.

Šādās situācijās tiesību normas paredz (atbilstoši uzņēmumā noteiktajai kārtībai par dokumentu apriti) iesniegt darba devējam oficiālu iesniegumu ar lūgumu piešķirt papildatvaļinājumu, pamatojoties uz DL 151. pantu.

Turklāt, iesniedzot iesniegumu, vecākam ir jāuzrāda darba devējam atbilstošs dokuments, kas apliecina vecāka statusu. Par šādiem dokumentiem ir atzīstama bērna dzimšanas apliecība vai vecāka pase, kurā ir reģistrēts bērna vārds, uzvārds un dzimšanas dati.

Jūsu piebilde par apgādībā esošu bērnu kā pietiekamu darba devēja rīcībā esošu informāciju diemžēl ir nekorekta. Šī informācija no VID EDS sistēmas ir pieejama grāmatvedībai darba samaksas aprēķināšanai, bet nav pieejama personāldaļai, kuras pienākumos ir darbinieku iesniegumu apstrāde un rīkojumu sagatavošana.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas