E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17990
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Mantojuma dalīšana tiesā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2019
Anita

Labdien! Ir mantojums – nekustamais īpašums –, un šobrīd notiek tiesāšanās par tā sadali. Vienai no pusēm, kas kandidē uz mantojuma daļu, ir parādi un potenciāli iespējama parāda piedziņa ar īpašuma atsavināšanu un izlikšanu izsolē. Kā šādos gadījumos notiek šī izsole? Vai izsolē nodod visu īpašumu vai tikai parādnieka daļas? Ja visu, kā tiek sadalīta izsolē iegūtā summa? Ko otrs mantinieks varētu potenciāli darīt šajā situācijā?

A
atbild:
11. septembrī, 2019
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Civillikuma (CL) 733. pantā ir noteikts, ka mantojuma sadale tiesā attiecībā uz nedalāmo mantu notiek atbilstoši CL 1075. pantam, tā, it kā mantojuma nedalāmā manta būtu kopīpašums mantiniekiem. Savukārt aptuvenu ieskatu par to, kā tiesa varētu sadalīt mantojumu atbilstoši CL 1075. pantam, var gūt, iepazīstoties ar atbildi uz līdzīga satura e-konsultāciju: “Kā sadala kopīpašumu”.

Tas nozīmē, ka pēc tiesas sprieduma par mantojuma sadali mantojums vēlreiz nebūs jāsadala un Jums jau tiks nodrošināta jūsu mantojuma daļa neatkarīgi no citu mantinieku rīcības ar savu mantojamo daļu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 205 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas