E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17795
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1
1
1

Pārdodot vienīgo īpašumu, no ienākuma nodoklis nav jāmaksā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. augustā, 2019
Marika

Labdien! Vēlos pārdot savu nekustamo īpašumu, dzīvokli, kuru 1999. gadā nopirku mammai. Tagad mamma ir mirusi, dzīvoklis tiek izīrēts (īrniekiem ir atļauja deklarēt savu dzīvesvietu, un tur ir deklarētas 2 personas). Dzīvoklis ir mans vienīgais nekustamais īpašums, kas reģistrēts uz mana vārda. Lai to iegādātos, ņēmu kredītu un to 2003. gadā izmaksāju. Pati esmu precējusies un kopā ar vīru dzīvoju privātmājā, kuras iegādei 2003. gadā ņēmām kredītu. Māja zemesgrāmatā ir reģistrēta uz mana vīra vārda. Vai šajā gadījumā arī skaitās, ka dzīvoklis ir mans vienīgais nekustamais īpašums, un par to nodoklis no kapitāla pieauguma nebūs jāmaksā?

A
atbild:
19. augustā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” paredzēti vairāki gadījumi, kad nav jāmaksā nodoklis no ienākuma, kas gūts, pārdodot nekustamo īpašumu.

Nodoklis nav jāmaksā, ja nekustamais īpašums personas īpašumā (no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā) ir ilgāk par 60 mēnešiem un pēdējos 60 mēnešus līdz nekustamā īpašuma atsavināšanas dienai ir bijis fiziskās personas vienīgais nekustamais īpašums.

Tātad, pārdodot vienīgo īpašumu, ja tas bijis reģistrēts zemesgrāmatā vismaz pēdējos piecus gadus, nodoklis nav jāmaksā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas