E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17399
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Ja īpašumu šķērso siltumtrase

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2019
Ramona

Labdien! Gribētu saprast, kā rīkoties situācijā, kad esmu iegādājusies īpašumu (māju) un, nomērot tā robežas, konstatēju, ka manu īpašumu šķērso siltumtrase (uz daudzdzīvokļu māju). Zemesgrāmatā apgrūtinājumu nav. Saprotu, ka tas nav liels gabals, bet kāpēc man būtu jāmaksā zemes nodoklis par šo zemi, uz kuras es nedrīkstu neko būvēt, jo, cik saprotu, siltumtrasei ir arī aizsargjosla 2 metri. Kā būtu pareizi rīkoties? Paldies par atbildi!

A
atbild:
09. jūlijā, 2019
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments 2018. gada 4. aprīļa spriedumā (lieta Nr. SKA-63/2018) ir atzinis, ka ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 2014. gada 1. janvāra grozījumiem pēc būtības ir noregulēta nodokļa samaksas pienākuma izbeigšanās gadījumos, kad vairs neeksistē nekustamā īpašuma objekts (tas vairs vispār nepastāv dabā vai ir pievienots citam objektam). Šādā gadījumā nodokļa samaksas pienākuma izbeigšanās nav saistāma ne ar vienu citu brīdi kā vienīgi ar laiku, kad Kadastra informācijas sistēmā dzēsts ieraksts par objektu.

Tātad, ja nekāds apgrūtinājums nav reģistrēts, līdz ar to arī izriet pienākums maksāt nekustamā īpašuma nodokli. Jautājums par lietas faktiskā stāvokļa juridisko sakārtošanu jāuzsāk ar risinājumu vietējā pašvaldībā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas