E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16703
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Iesnieguma likums nosaka kārtību, kādā iesniedzams dokuments

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2019
Regīna

2019. gada 7. aprīlī elektroniski sūtīju vēstuli uz RD mājaslapā norādīto e-pastu ar lūgumu manu iesniegumu iesniegt O. Burova kungam. Sapratu, ka adresātu vēstule nav sasniegusi, telefoniski darbiniece (vārds Sanita, uzvārdu nenosauca) teica, ka nodot vēstuli adresātam O. Burova kungam nav iespējams, jo vēstule neesot pareizi noformēta. Saprotu, ka Rīgas iedzīvotājam ir tiesības informēt vai lūgt palīdzību dažādos jautājumos valsts un pašvaldības amatpersonām. Manā gadījumā šis ir atkārtots gadījums, kad man neļauj komunicēt ar amatpersonu, kam adresēju vēstuli. Vai tas ir likumīgi, un kā man rīkoties?

A
atbild:
15. aprīlī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Oficiāls iesniegums jāparaksta un jāiesniedz šādiem dokumentiem tiesību aktos noteiktā kārtībā. Vienkārši e-pastā uzrakstīts vēstījums nav uzskatāms par iesniegumu. Tāds sūtījums neapstiprina sūtītāja identitāti.

Iesnieguma likums nosaka kārtību, kādā privātpersona iesniedz un iestāde izskata dokumentu, kurā ietverts iestādes kompetencē esošs lūgums, sūdzība, priekšlikums vai jautājums, un atbild uz to, kā arī nosaka kārtību, kādā iestāde pieņem apmeklētājus.

Šo likumu piemēro arī, izskatot elektroniskā veidā saņemtu iesniegumu, ja tas parakstīts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ar elektronisko parakstu, kā arī tad, ja iesniegumu iesniedz un personas identitāti pārbauda, izmantojot tiešsaistes formas, kuras pieejamas vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā (www.latvija.lv).

Rīgas pašvaldības portālā ir paskaidrots: oficiālai saziņai ar pašvaldību ir iespējams izmantot ar e-parakstu parakstītus dokumentus.

Iedzīvotājiem ir pieejama arī informācija, kā darbojas Rīgas domes apmeklētāju pieņemšanas centrs, kurā līdztekus citiem uzskaitītajiem pakalpojumiem pieņem Rīgas domei un tās iestādēm adresētus iesniegumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas