E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16034
Lasīšanai: 2 minūtes

Administratīvā aresta izpilde divu gadu laikā šobrīd ir spēkā esoša norma

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2019
Tēperis

Sveiki! Pēdējā laikā interesējos par administratīvo arestu par braukšanu reibumā, un šeit bieži tiek minēts, ka pēc 2 gadiem iestājas noilgums, līdz ar ko arests nav jāizcieš. Vēlos vērst uzmanību uz to, ka tā vairs nav. Paziņa nupat bija “atsēdēt” 12 diennaktis 7 mēnešus pirms 4 gadu lieguma termiņa beigām, t.i., pēc sprieduma bija pagājuši aptuveni 3 gadi un 5 mēneši. Par kaut kādu noilgumu vispār nebija ne runas. Kā Jūs varētu komentēt šo?

A
atbild:
14. janvārī, 2019
Linda Balode
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa spēkā esošais 317. pants paredz, ka “lēmumu par administratīvo arestu izpilda pēc tam, kad beidzies termiņš tā pārsūdzēšanai apelācijas kārtībā un lēmums nav pārsūdzēts, vai arī ir stājies spēkā apelācijas instances tiesas nolēmums. Ja apelācijas instances tiesa nolēmumu paziņo saīsinātā formā un pilnu nolēmumu sastāda vēlāk, administratīvo arestu izpilda pēc nolēmuma paziņošanas saīsinātā formā. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei”.

Zvērinātu advokātu kolēģijas zvērināts advokāts Jānis Muižnieks norāda, ka, nepārzinot lietas apstākļus, nav iespējams komentēt, kādā veidā attiecīgajā lietā administratīvais arests ir piemērots vairāk nekā trīs gadus pēc sprieduma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas