E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15582
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Bāriņtiesas lēmuma apstrīdēšana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2018
Jeļena Ivanova

Labdien! 2009. gadā bāriņtiesas priekšsēdētājs uz vienošanās par īpašuma nodošanu pašrocīgi izdarīja apliecinājuma uzrakstu: “Vienošanos manā klātbūtnē parakstīja pašrocīgi rīcībspējīgas personas.” Bāriņtiesas priekšsēdētājs parakstīja apliecinājuma uzrakstu un zem uzraksta uzspieda bāriņtiesas zīmogu.

Pēc deviņiem gadiem, 2018. gadā, bāriņtiesas priekšsēdētājs sāka apgalvot, ka viņš ir kļūdījies un 2009. gadā apliecinājis parakstus uz gadu iepriekš parakstītās vienošanās.

Kādā veidā bāriņtiesas priekšsēdētājs var apstrīdēt pašrocīgi izdarīto apliecinājuma uzrakstu, ņemot vērā, ka bāriņtiesas apliecinājums juridiskā spēka ziņā pielīdzināms notariālam apliecinājumam (Bāriņtiesu likuma 61. panta otrā daļa)?

Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
13. novembrī, 2018

Saskaņā ar Bāriņtiesu likuma 80. panta 1. daļu bāriņtiesas lēmumu ieinteresētās personas var apstrīdēt viena mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas brīža Administratīvā procesa likumā paredzētajā kārtībā.

Bāriņtiesa saskaņā ar Bāriņtiesu likuma 61. panta 2. daļu veic notariāta funkciju un saskaņā ar šī paša panta 3. daļu visas darbības, ko bāriņtiesa veic šo uzdevumu izpildes ietvaros, reģistrē bāriņtiesu reģistrā.

Vēršam Jūsu uzmanību, ka pati bāriņtiesa nav ieinteresētā persona, kas varētu šādu sūdzību iesniegt, un, ņemot vērā ieraksta izdarīšanas laiku (2009. gads), patlaban šāds ieraksts kļuvis neapstrīdams, jo attiecībā uz konkrētā bāriņtiesas pieņemtā lēmuma pārsūdzēšanu ir iestājies noilguma termiņš.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas