E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15327
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Prasība pēc cesijas līguma noraksta

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2018
Ilona

Labdien! Es palūdzu "Julianus" atsūtīt man līgumu, kurš tika cedēts no “Credit24”, bija aizņēmums 2013. gadā, lai es redzētu, kas un kā tur ir bijis, jo summa, ko viņi pieprasa, ir trīsreiz lielāka par aizdevumu. Viņi atsakās man sūtīt līgumu, sakot, ka tas ir pretlikumīgi. Vai tas tā ir?

A
atbild:
20. septembrī, 2018

Cesijas tiesiskās attiecības reglamentē Civillikuma ceturtās daļas “Saistību tiesības” 9. nodaļa “Prasījumu tiesību cesija”.

Civillikuma 1806. pants nosaka, ka “cedentam jānodod cesionāram viss, kas noder par prasījuma pierādījumu vai kas var sekmēt tā piedziņu, kā arī viss tas, ko viņš saņēmis no parādnieka jau pēc cesijas”.

Tādējādi prasītajam (cesionāram) ir jāpierāda, ka tas ir noslēdzis cesijas līgumu ar aizdevēju (cedentu), tātad jānodrošina Jums cesijas līguma noraksts un jāpierāda (jāpamato) prasījums.

Cesijas rezultātā Jūsu kā parādnieka finansiālais stāvoklis nedrīkst pasliktināties (Civillikuma 1087. pants), un, ņemot vērā Jūsu apgalvojumu par parāda trīskāršošanos, Jums ir tiesības pieprasīt cesionāram parāda izveidošanās pamatu un kalkulāciju.

Ņemot vērā minēto, nekādas prettiesiskas darbības līguma noraksta nodrošināšanā netiks veiktas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas