E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14824
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Objekti jānošķir no būvēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2018
Krišjānis Zariņš

Labdien! Mani interesē Ceļu satiksmes likuma 10. panta 7. apakšpunktā un ceļu satiksmes noteikumos 182. punktā minētie tehnoloģiskie agregāti – celtnieku dzīvojamie vagoniņi.

Diezgan maz informācijas likumā atradu par šiem agregātiem. Ja neskaita šos punktus, tad par to specifikāciju nekas nav minēts.

Ir minēts tas, ka tos nereģistrē, taču nav minēts precīzi, kādu gabarītu un konstrukciju agregāti – dzīvojamie vagoniņi – ir atļauti. Ja tā ir “piekabe” +, vai uz to attiecas tikai piekabes “garums” – 12 m, “platums” – 2.55m, “augstums” – 4 m un citi piekabes apmēri, vai arī tur ir kāds cits likums?

Vēlos uzbūvēt dzīvojamo vagoniņu, man, kā inženierim, ir apmulsums gan par pašu vagoniņa konstrukciju ierobežojumiem, gan par manām tiesībām. Vai tas ir kaut kādā veidā obligāti jāapdrošina, lai to pārvietotu no vienas vietas uz otru? Vai un pie kādiem nosacījumiem to drīkstu būvēt?

Ja nevarat rast atbildes maniem jautājumiem. Ar ko man ir jāsazinās, lai šo informāciju uzzinātu?

A
atbild:
30. jūlijā, 2018
Ekonomikas ministrija
Elita Rubesa-Voravko, sabiedrisko attiecību speciāliste

Būvniecības jomas regulējums neregulē tehnoloģisko agregātu – piekabju (Ministru kabineta noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” izpratnē) un piekabju (Ceļu satiksmes likuma 1. panta 18. punkta izpratnē) konstrukcijas parametrus, kā arī būvniecības noteikumus.

Svarīgi būtu nošķirt šos objektus no būvēm. Šajā gadījumā galvenā pazīme, kas šos objektus (piekabes) nošķir no būves, ir tas, ka šos objektus var vilkt, proti, pārvietot pa ceļiem savienojumā ar citu mehānisko transportlīdzekli. Ja šo objektu nevar vilkt pa ceļu, tad var rasties situācija, kurā konkrēto objektu var atzīt par būvi. Atzīšanai par būvi var būt noteiktas sekas, piemēram, nepieciešamība saskaņot būvvaldē būvniecības ieceres dokumentāciju.

Lai noskaidrotu sīkāku informāciju, Jums jāsazinās ar Ekonomikas ministriju, kuras pārraudzībā ir būvniecības nozare.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas