E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14820
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Padomes locekļa tiesības

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2018
Agnese

Vai padomes loceklim akciju sabiedrībā ir tiesības vienpersoniski pieprasīt un saņemt informāciju un dokumentus no valdes (un vai valdei ir pienākums to sniegt) bez padomes lēmuma? Vai padomes priekšsēdētāja tiesības šajā jautājumā atšķiras? Vai padomes loceklim vienpersoniski ir tiesības publiski dalīties ar iegūto informāciju par AS uzņēmējdarbības rezultātiem? Vai šī ziņošana ir iepriekš jāsaskaņo ar pārējiem padomes locekļiem? Paldies!

A
atbild:
07. augustā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Komerclikuma 291. pants nosaka, ka padome ir sabiedrības pārraudzības institūcija, kas pārstāv akcionāru intereses sapulču starplaikā un šajā likumā un statūtos noteiktajos ietvaros uzrauga valdes darbību.

Tā kā padome atbilstoši Komerclikuma 299. pantam lēmumus pieņem koleģiāli, padomes loceklim vienpersoniski bez deleģējuma nav tiesību pieprasīt un saņemt informāciju un dokumentus, kā arī dalīties ar iegūto informāciju. Padome kopsapulcē var pieņemt lēmumu un deleģēt konkrētam padomes loceklim izpildīt konkrētu funkciju. Proti, lai kādam konkrētam padomes loceklim būtu tiesības vienpersoniski rīkoties (tostarp pieprasīt un saņemt informāciju), ir jābūt padomes lēmumam un attiecīgi deleģējumam.

Atbilstoši likuma 297. pantam padomes priekšsēdētāja tiesības vienpersoniski prasīt informāciju no valdes bez attiecīga deleģējuma neatšķiras no citu padomes locekļu tiesībām un pilnvarām.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas