E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14460
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kur mitināties, ja ēkā veic pārseguma darbus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. maijā, 2018
stanislavs

“Rīgas namu pārvaldnieks” sakarā ar pārseguma darbiem līdz šā gada 21. maijam prasa atbrīvot vairākus dzīvokļus, tajā skaitā arī manu. Uzņēmums brīdina, ka atrašanās minētajos dzīvokļos apdraud dzīvību. Un ko tagad man darīt – iet uz ielas vai kā?

A
atbild:
23. maijā, 2018
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Krists Leiškalns, preses sekretārs

Gadījumos, kad tiek veikti remontdarbi privātīpašumā un ir iespējams personu veselības vai dzīvības apdraudējums, nepieciešams uz remonta veikšanas laiku atbrīvot dzīvojamo platību, patstāvīgi nodrošinot citu dzīvesvietu.

Saskaņā ar likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 13. panta pirmo daļu:

Pašvaldības dome vai tās deleģēta institūcija sniedz likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 3. panta 1., 3. vai 6. punktā noteikto palīdzību šādos gadījumos:

  1. personai, kuras īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir cietusi terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā, – ja persona šajā dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā ir deklarējusi savu dzīvesvietu un ja tai attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā nepieder cita dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja;
  2. personai, kura īrē dzīvojamo telpu denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā un ir to lietojusi līdz īpašuma tiesību atjaunošanai, bet dzīvojamās mājas tehniskais stāvoklis apdraud tajā mītošo personu dzīvību, – ja persona šajā dzīvojamā telpā ir deklarējusi savu dzīvesvietu un ir reģistrēta šā likuma 3. panta 1. vai 2.punktā minētās palīdzības saņemšanai.

Jebkurā no minētajiem gadījumiem personai ir tiesības vērsties Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā palīdzības saņemšanai, iesniedzot rakstveida iesniegumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 96 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas