E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26758
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Atkritumu tvertņu novietne

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2022
Fatima

Labdien. Pēc MK noteikumiem teritorijās no atkritumu tvertņu novietnes laukuma malas ievēro šādus attālumus: 170.1. ne tuvāk par 10 m no daudzdzīvokļu mājas fasādes ar logiem. Esmu Lielvārdes ielas 107 iedzīvotāja. Dzīvoju pirmajā stāvā. Vairāk nekā gadu nav iespējams atvērt logu, jo tur smird pēc ikdienas atkritumiem. Atkritumu tvertnes ir novietotas 4–5 m attālumā no mājas logiem. Kas var atrisināt šo jautājumu? Un par ko RNP iekasē tik daudz naudas ik mēnesi? Uzkrājumi nākamo periodu remontdarbiem 20,94 eiro. Nekādi remontdarbi netika veikti par visiem gadiem, ko esmu nodzīvojusi šajā ēkā. Atkritumu izvešana – 31,96 eiro. Katru dienu pilnīgs haoss ar miskasti. Sākot ar mājas mēbelēm, beidzot ar sadzīves atkritumiem pa visu pagalmu.

A
atbild:
21. jūlijā, 2022
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Una Grenevica, Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja

Ministru kabineta noteikumi Nr. 240 “Vispārīgie teritorijas plānošanas izmantošanas un apbūves noteikumi” paredz normas, plānojot atkritumu tvertņu novietojumu jaunā, nevis pirms vairākiem gadu desmitiem izbūvētā teritorijā.

Savukārt Ministru kabineta noteikumi Nr. 906 “Dzīvojamās mājas sanitārās apkopes noteikumi” paredz, ka atkritumu konteinerus nedrīkst novietot zem ventilācijas sistēmas āra gaisa ņemšanas vietām. Atkritumu konteinerus ieteicams novietot ne tuvāk kā 10 metrus no dzīvojamās mājas logiem.

Ņemot vērā, ka mājai pieguļošajā teritorijā nav citas, piemērotas vietas ar cietu segumu un iespēju atkritumu apsaimniekotājiem piebraukt ar specializēto tehniku, lai iztukšotu konteinerus, šobrīd nav iespējams tos pārvietot. Taču aicinām dzīvokļu īpašniekus pieņemt kopības lēmumu par atkritumu novietnes izveidi un tās finansējuma avotu. Šāda atkritumu novietne arī atturēs svešu un lielgabarīta atkritumu nesankcionētu novietošanu līdzās konteineriem.

Uzkrājuma apjomam, ieņēmumu/izdevumu pārskatam un plānoto remontdarbu sarakstam īpašniekiem iespējams ik gadus sekot SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” klientu elektroniskajā apkalpošanas vortālā e-parvaldnieks.lv vai klātienē, klientu apkalpošanas centros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas