E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14220
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai autostāvvietā drīkst pieprasīt vējstiklā izvietot personas datus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. aprīlī, 2018
Līza

Labdien! Vēlējos noskaidrot, vai ir pareiza rīcība no vadības puses pieprasīt, lai stāvvietā novietotām mašīnām vējstiklā atrastos informācija: vārds, uzvārds, adrese un telefona numurs. Stāvvieta ir slēgta tipa. Iekļūšana ar caurlaidēm. Vai šādas informācijas pieprasīšana izvietot publiski nav personas datu aizsardzības likuma pārkāpums?

A
atbild:
02. maijā, 2018

Fizisko personu datu aizsardzības likuma (turpmāk – FPDAL) 2. panta 3. punkts noteic, ka personas dati ir jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu, no kā izriet secinājums, ka transportlīdzekļa vējstiklā ievietojamajā norādē ietvertā informācija – vārds, uzvārds, adrese un tālruņa numurs – nepārprotami ir personas dati.

FPDAL 7. pants noteic, ka personas datu apstrāde ir atļauta tikai tad, ja likumā nav noteikts citādi un ja ir vismaz viens no FPDAL 7. pantā minētiem personas datu apstrādi atļaujošiem nosacījumiem, piemēram, ja ir datu subjekta piekrišana, vai, piemēram, ja datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai.

Aprakstītajā situācijā Datu valsts inspekcija neidentificē nevienu no FPDAL 7. pantā minētiem pamatiem, lai jautājumā minēto personas datu apstrādi varētu uzskatīt par tiesisku, ja vien pats datu subjekts nav devis brīvu un nepārprotamu piekrišanu šādai datu apstrādei. 

Lai pilnvērtīgi atbildētu, Datu valsts inspekcija aicina nepieciešamības gadījumā jautājuma autoru vērsties inspekcijā rakstiski vai pa tālruni darba dienās no plkst. 13.00 līdz 15.00. Atsevišķos gadījumos direktors var noteikt citu konsultācijas sniegšanas laiku. Konsultāciju tālruņa numurs – 67223131.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas