E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13993
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
3
3

Juridisku jautājumu konsultācijas ietilpst zvērinātu advokātu kompetencē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2018
Rolands

Sveicināti! Kur un pie kā var vērsties, lai saņemtu skaidrojumu par ceļu satiksmes noteikumiem, kad runa ir par automašīnas novietošanu un pašvaldības policijas uzlikto sodu? Respektīvi, pirms to apstrīdēt, ir nepieciešams eksperta/speciālista viedoklis/atzinums vai konsultācija par konkrēto situāciju; internetā patiesībā nav informācijas, kur šādos gadījumos cilvēks var vērsties pēc palīdzības, ja rodas šaubas par policijas piespriesto sodu. Runa ir par to, lai sūdzības apstrīdēšanas gadījumā jau būtu reāli, iespējams, juridiski pamatoti fakti, kas aiztaupītu reizē laiku gan pašam iesniedzējam, gan policijai, jo "parasts" cilvēks nevar būt tik kompetents, var tikai nojaust, ka kaut kas nav tā. Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
16. martā, 2018
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Ja jautājumā ar formulēto jēdzienu “skaidrojums” tiek saprasta un ir domāta kvalificēta juridiskā palīdzība, tad šādas palīdzības, normatīvo aktu un to piemērošanas skaidrošana ietilpst zvērinātu advokātu kompetencē.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Advokatūras likuma 3. pantu advokāts ir neatkarīgs un profesionāls jurists, kas sniedz juridisko palīdzību, aizstāvot un pārstāvot tiesā un pirmstiesas izmeklēšanā personu likumīgās intereses, sniedzot juridiskas konsultācijas, gatavojot juridiskus dokumentus un veicot citas juridiskas darbības.

Savukārt šā likuma 51 .pants nosaka, ka zvērināti advokāti sniedz juridisko palīdzību jebkurai personai civillietās, administratīvajās lietās vai likumā noteiktajos gadījumos citās lietās pēc vienošanās ar klientiem vai šajā likumā noteiktajos gadījumos ‒ Latvijas Zvērinātu advokātu padomes vai zvērinātu advokātu vecākā uzdevumā.

Šajā likumā noteiktie advokāta pienākumi par juridiskās palīdzības sniegšanu ikvienai personai balstās uz Latvijas Republikas Satversmes 90. pantu, kas nosaka, ka ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas