E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13523
Lasīšanai: 2 minūtes

Īslaicīgās aizturēšanas vietās nav paredzēta satikšanās ar radiniekiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2018
julija

No 2018. gada ir iespējams noskaidrot informāciju par jaunām izmaiņām likumā par īslaicīgās aizturēšanas vietu apmeklējumiem? Paldies!

A
atbild:
10. janvārī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Īslaicīgās aizturēšanas vietas darbojas saskaņā ar Aizturēto personu turēšanas kārtības likumu. Īslaicīgās aizturēšanas birojs (turpmāk – Birojs) norāda, ka “īslaicīgās aizturēšanas vietās nav paredzēta satikšanās ar radiniekiem vai laulāto”. Tāpat Birojs skaidro, ka pēc procesa virzītāja pieprasījuma apcietināto var ievietot īslaicīgās aizturēšanas vietā uz laiku, kas nepieciešams procesuālo darbību veikšanai un tiesas procesiem, savukārt meklēšanā esošo apcietināto pēc aizturēšanas var ievietot īslaicīgās aizturēšanas vietā līdz pārvietošanai uz izmeklēšanas cietumu.

Jānorāda, ka īslaicīgās aizturēšanas vietā uz apcietināto attiecināmi īslaicīgās aizturēšanas vietas iekšējās kārtības noteikumi un viņam nodrošināmi īslaicīgās aizturēšanas vietas sadzīves apstākļi.

Izmaiņas saistībā ar satikšanās norises noteikumiem no šī gada 3. janvāra ir Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā, bet tie attiecas uz apcietinātajiem, kuri atrodas Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārziņā. Ja interesē šīs izmaiņas, tad informāciju var meklēt likumā “Grozījumi Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā” vai Apcietinājuma turēšanas kārtības likuma 13.1 pantā “Satikšanās norises noteikumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas