E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13520
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ienākumi trūcīgā statusa noteikšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2018
Anžela

Lai saņemtu trūcīgas ģimenes statusu, vai bezdarbnieka stipendija profesionālās apmācības laikā tiek uzskatīta par ienākumu?

A
atbild:
05. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumos Nr. 299 par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu  ir pateikts, ka par ienākumiem šo noteikumu izpratnē nav uzskatāmi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 5.pantā minētie ienākumi: ģimenes valsts pabalsts, piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu, bērna invalīda kopšanas pabalsts, pabalsts invalīdam, kuram nepieciešama kopšana, pabalsts par asistenta izmantošanu, pabalsts transporta izdevumu kompensēšanai invalīdam, kuram ir apgrūtināta pārvietošanās, pabalsts ar celiakiju slimam bērnam, pabalsti bērna piedzimšanas un personas nāves gadījumā.

Par ienākumiem netiek uzskatīti arī pašvaldības iepriekš izmaksātie sociālās palīdzības pabalsti un sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, naudas līdzekļi, kas iegūti no labdarības fondiem, studējošā kredīts un sociālo kampaņu rezultātā gūtais materiālais labums.

Iztikas līdzekļu deklarācijā (minēto noteikumu pielikums) kā ienākuma veids ir jānorāda ikmēneša finansiāls atbalsts bezdarbniekam par dalību aktīvajos nodarbinātības vai preventīvajos bezdarba samazināšanas pasākumos, izņemot finanšu atbalstu bezdarbniekam transporta un izmitināšanas izdevumu segšanai reģionālās mobilitātes atbalsta ietvaros un komercdarbības dotāciju par biznesa plāna īstenošanu.

Tātad saņemtā stipendija bezdarbniekam ir ienākums, kuru ņem vērā, novērtējot ģimenes materiālo situāciju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas