E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13517
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Veselības apdrošināšanas iemaksu veikšanas kārtību noteiks Ministru kabinets

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2018
Judīte

Labdien! Sakiet, lūdzu, kā un kur jāveic obligātais veselības apdrošināšanas maksājums 1% no minimālās algas, kas 2018. gadā ir 51,60 eiro? Nekur nav atrodams, kur būtu norādīti pārskaitījuma rekvizīti – konta numurs utt. Kā notiks šī maksājuma administrēšana un maksājums piesaistīts konkrētai personai? Kā ārsts spēs pārbaudīt, ka konkrētā persona ir veikusi šo iemaksu?

A
atbild:
05. janvārī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Šāda informācija patiesi nekur nav atrodama, jo kārtība, kādā veicamas un atmaksājamas veselības apdrošināšanas iemaksas, vēl nav noteikta.

Veselības aprūpes finansēšanas likumu Saeima pieņēma 2017. gada 14. decembrī, un tas stājās spēkā 2018. gada 1. janvārī. Šī likuma 12. panta sestā daļa paredz, ka veselības apdrošināšanas iemaksas administrē Nacionālais veselības dienests. Savukārt kārtību, kādā veicamas un atmaksājamas veselības apdrošināšanas iemaksas, nosaka Ministru kabinets. Pašlaik notiek darbs pie Ministru kabineta noteikumu izstrādes. Likumdevējs, pieņemot likumu, ir norādījis, ka iemaksas varēs veikt, sākot ar 2018. gada septembri. 

Saskaņā ar minēto likumu valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu saņemšana ar nodokļu nomaksu tiks uzsākta no 2019. gada. Tikmēr 2018. gads ir pārejas periods, kad veselības aprūpes pakalpojumi tiks nodrošināti visiem iedzīvotājiem tādā pašā kārtībā kā līdz šim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas