E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1347
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
1
3
1

Zīme ir spēkā uzreiz pēc uzstādīšanas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. augustā, 2012
Andrejs Jakovlevs

Iekšējā pagalmā uzstādīja 522. ceļa zīmi un pēc trīs dienām izrakstīja sodus visiem transportlīdzekļiem, kuri atradās ceļa zīmes darbības zonā (ne visiem vadītājiem bija iespēja pārvietot savu automobili šajā laika posmā). Vai ir noteikts dienu skaits uzreiz pēc 522. zīmes uzstādīšanas, kuros joprojām nedrīkst izrakstīt sodu par stāvēšanu ceļa zīmes darbības zonā?

A
atbild:
20. augustā, 2012
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Kā LV portālam paskaidroja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Juberte, ceļa zīmes dzīvojamo māju iekšpagalmos uzstāda ceļa īpašnieks. Tas notiek pēc iepriekšējas saskaņošanas ar vietējo pašvaldību.

MK noteikumu Nr.571 "Ceļu satiksmes noteikumi" 298.punktā saistībā ar 522.norādījuma zīmi "Stāvēšanas aizlieguma zona" ir tikai norādīts: ja šī zīme ir uzstādīta, transportlīdzekļiem ir aizliegts stāvēt uz visiem ceļiem attiecīgajā teritorijā. Nekādi papildu nosacījumi, cik ilgā laikā pēc uzstādīšanas zīme sāk darboties, nav minēti.

Arī L.Juberte norāda, ka šī zīme stājas spēkā tūlīt pēc uzstādīšanas. Viņa gan skaidro, ka tad, ja auto īpašnieks var pierādīt savu prombūtnes faktu, kādēļ nevarēja ievērot noteikumus, iespējams, no soda var tikt atbrīvots. Šajā gadījumā viņa iesaka pirmām kārtām sazināties ar ceļa (ceļu) īpašnieku un attiecīgo pašvaldību.

Taču sīkāku skaidrojumu nav iespējams sniegt, jo jautājumā nav norādīta nedz apdzīvotā vieta, kur zīme uzstādīta, nedz raksturoti apstākļi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas