E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12957
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Bērnam ceļojumā uz Angliju nepieciešamie dokumenti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2017
Zanda

Labdien! Vēlos ar meitu (10 gadi) apciemot mammu Anglijā. Vai man ir nepieciešama vīra atļauja par to, ka viņš ļauj bērnam izceļot kopā ar mani?

A
atbild:
11. oktobrī, 2017
Linda Balode
LV portāls

Šī gada 27. jūnijā Ministru kabinets (MK) pieņēma grozījumus MK noteikumos Nr. 721 “Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu”, kas turpmāk atļauj bērniem, kuri ir Latvijas Republikas valstspiederīgie, ceļot uz Eiropas Savienības dalībvalstīm bez notariāli apstiprinātas pilnvaras vai vecāku piekrišanas. Iekšlietu ministrijas mājaslapā ir norādīts, ka “līdz šim šāda ceļošanas kārtība attiecās tikai uz Šengenas līguma dalībvalstīm”.

Kopš grozījumi ir stājušies spēkā, bērns tagad var ceļot uz Angliju (arī Īriju, Kipru, Bulgāriju, Rumāniju un Horvātiju) bez notariāli apstiprinātas pilnvaras vai vecāku piekrišanas, ja ir Latvijas valstspiederīgais. Līdzi ir nepieciešams tikai ceļošanai derīgs dokuments, kuram nav beidzies derīguma termiņš.

Latvijas valstspiederīgie minēto valstu robežas var šķērsot jebkurā vietā bez robežpārbaudes. Tas nozīmē, ka arī bērnam, šķērsojot valsts iekšējo robežu, ir nepieciešams tikai ceļošanai derīgs dokuments, kuram nav beidzies derīguma termiņš. Arī bērnam, ceļojot patstāvīgi, pilnvara vai vecāku piekrišana nav vajadzīga, jo uz iekšējām valsts robežām fiziski neeksistē robežpārbaudes, līdz ar to, šķērsojot iekšējo robežu, netiek pārbaudīti dokumenti.

Taču pirms plānotā ceļojuma ir jāpārliecinās, vai kompānija, kas sniedz pasažieru pārvadājumus un kā pakalpojumus izmantosiet, lai nokļūtu Anglijā, nav noteikusi kādas papildu prasības, piemēram, citu dokumentu uzrādīšanu, saistībā ar bērnu ceļošanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas