E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12658
Lasīšanai: 2 minūtes
2
8
2
8

Ja darba devējs atsakās pieņemt iesniegumu par atlaišanu no darba

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. augustā, 2017
Viktors

Labdien! Mans darba devējs atsakās pieņemt iesniegumu par atlaišanu no darba. 10. jūlijā nosūtīju darba devējam ierakstītu vēstuli ar iesniegumu par atbrīvošanu no darba pēc paša vēlēšanās uz juridisko adresi. Pēc mēneša vēstule atgriezās atpakaļ. Ko darīt?

A
atbild:
08. septembrī, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Bramanis, zvērināts advokāts

Darba likuma 100. panta (Darbinieka uzteikums) 1. daļa nosaka: darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš.

Atlūgumu darbinieks raksta, vismaz mēnesi pirms vēlas atstāt darbu. Tātad iesniegumā bija jānorāda  iemesls, kāpēc atstājat darbu, datums, kad iesniegumu iesniedzāt, iesniegums jāparaksta. Iespējams, Jums jāpārbauda, kādu Darba likuma pantu norādījāt, saskaņā ar kuru uzsakāt darbu.

Darba devējam nav tiesību iesniegumu nepieņemt. Likums nenosaka termiņu, kurā darba devējam jāizdod rīkojums par darba attiecību izbeigšanu ar konkrēto cilvēku, norādot viņa pēdējo darba dienu un Darba likuma pantu, pēc kura darba attiecības pārtrauktas.  

Var darba devēju aicināt ierasties saņemt iesniegumu par atbrīvošanu no darba, izmantojot zvērināta notāra pakalpojumus, tas ir, ejot pie zvērināta notāra, un notāram lūgt nosūtīt aicinājumu darba devējam ierasties noteiktā datumā un laikā pie zvērināta notāra, lai saņemtu Jūsu iesniegumu.

Ja arī tas nelīdz, tad vienīgā iespēja ir vērsties ar prasības pieteikumu tiesā par darba attiecību izbeigšanu.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas