E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16932
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
14
14

Kā reģistrēties bērnudārzam Rīgā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2019
Ieva

Labdien, interesē tāds jautājums. Visa dzīve tika dzīvota laukos, kas nav pat tuvu Rīgai, tagad ir nepieciešamība pārvākties uz Rīgu, ir bērns 2 gadi 10 mēneši, kas jādara, lai varētu saņemt pašvaldības līdzfinansējumu privātajam bērnudārzam, un kā vispār rīkoties, kā pieteikt?

A
atbild:
21. maijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja vēlaties saņemt pirmsskolas izglītības pakalpojumu Rīgā, Jums jāreģistrējas t.s. bērnudārza rindā Rīgas pašvaldībā. Ja bērns nav pieteikts rindā uz Rīgas pašvaldības bērnudārzu, tad to var izdarīt portālā www.eriga.lv sadaļā “Reģistrācija pirmsskolai”. Savukārt, ja bērns netiek Rīgas pašvaldības bērnudārzā, tad ir iespēja apmeklēt privāto bērnudārzu, ja privātā iestāde ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas pašvaldību (saraksts pieejams Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapas sadaļā Katalogs > Izglītība > Pirmsskolas), un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu: bērniem no 1,5 līdz 4 gadu vecumam 246,19 eiro mēnesī.

Kārtību, kādā bērni tiek pieteikti un uzņemti Rīgas pašvaldības bērnudārzos, noteic Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 191 Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju.

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā aicinām personīgi sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, zvanot pa tālr. 67026816 vai klātienē K. Valdemāra ielā 5, vai sociālā tīkla kontā facebook.com/rd.iksd.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas