E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1216
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Kvalifikācijas eksāmena kārtošana PIIe

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūnijā, 2012
Elina

Es esmu 1.grupas invalīds. Šogad es beidzu RVT specialitātē ķīmijas tehniķis. Mani neapmierina izlikta atzīme par kvalifikācijas eksāmenu, jo man neatļauj kārtot praktisko daļu analītikā un sakarā ar to samazināja atzīmi. Vai komisija izdarīja to likumīgi?

A
atbild:
25. jūnijā, 2012
Valsts izglītības satura centrs
Kristīne Ilgaža, sabiedrisko attiecību speciāliste

Ministru kabineta 2011.gada 30.augusta noteikumu Nr.662 „Profesionālās kvalifikācijas eksāmenu norises kārtība akreditētās profesionālās izglītības programmās” 6.punkts nosaka, ka kvalifikācijas eksāmenam ir divas daļas – teorētiskā un praktiskā daļa.
Valsts izglītības satura centra (VISC) saskaņotajā profesionālās kvalifikācijas „Ķīmijas tehniķis” eksāmena programmā norādīts, ka vērtējums ballēs nosakāms pēc eksāmena teorētiskajā un praktiskajā daļā iegūtā kopējā punktu skaita.

Tātad personai, kas vēlas iegūt vērtējumu profesionālās kvalifikācijas eksāmenā, jāpiedalās abās eksāmena daļās un nevienam nav tiesību atstādināt vai atbrīvot personu no piedalīšanās kādā eksāmena daļā.

Lai personai piešķirtu profesionālo kvalifikāciju, tai ir jāparāda zināšanas un profesionālās kompetences, veicot eksāmena programmā paredzētos uzdevumus, kas sastādīti atbilstoši profesijas standartā iekļautajam nodarbinātības aprakstam.

Minētā eksāmena eksaminācijas komisijas parakstītajā eksāmena rezultātu kopsavilkumā redzams, ka visi eksaminējamie ir piedalījušies abās eksāmena daļās (VISC ir redzami konkrētās izglītības iestādes eksāmena rezultāti) un ieguvuši vērtējumu. Līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka kādam no eksaminējamiem būtu aizliegts kārtot eksāmena praktisko daļu.

Tā kā vēstulē nav minēta konkrēta persona, VISC nevar sniegt lasītājam izsmeļošāku komentāru.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas