E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11395
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis ārvalstī reģistrētam auto

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. februārī, 2017
Mara

Sveiki! Velējos precizēt, vai pareizi esmu sapratusi, ka turpmāk nav jāizņem CSDD atļauja ārzemju auto, bet jāmaksā nodoklis, ja cilvēks, kas brauc ar šo auto, ir deklarēts Latvijas Republikā. Ja Latvijā nav deklarēts, tad nav jādara nekas?

A
atbild:
15. februārī, 2017
Elīna Gulbe
LV portāls

CSDD piešķirtās atļaujas dalībai ceļu satiksmē ar ārvalstī pastāvīgi reģistrētu vieglo automobili ir zaudējušas spēku no šī gada 1. janvāra un vairs netiek izsniegtas. To vietā personām, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā, lai Latvijas teritorijā vadītu ārvalstī reģistrētu automobili, ir jāsamaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis. Tā samaksu var veikt:

  • ar bankas norēķinu karti, izmantojot elektronisko norēķinu sistēmu e-CSDD (pakalpojumu var izmantot arī personas, kuras nav reģistrētas CSDD e-pakalpojumu izmantošanai);
  • CSDD nodaļās skaidrā naudā vai ar bankas norēķinu karti.

CSDD mājaslapā skaidrots: “Maksājumā ir jānorāda transportlīdzekļa vadītājs, kas vadīs transportlīdzekli. Ja nodoklis ir samaksāts, transportlīdzekli drīkst vadīt arī cits vadītājs, bet šādā gadījumā jārēķinās, ka atbildība par transportlīdzekļa izmantošanu Latvijā (piemēram, soda piemērošanu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, vadītājam klāt neesot, u.tml.) tiks piemērota maksājumā norādītajam vadītājam.”

Ja persona nav deklarēta Latvijā, nodokļa maksājums nav jāveic.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas