E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10629
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā noteikt zemes vienības daļas nomas maksu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. oktobrī, 2016
Ingrīda

MK noteikumos Nr. 735 "Noteikumi par publiskas personas zemes nomu" 18. punktā teikts, ka zemes nomas maksu nosaka no zemes kadastrālās vērtības, no tā izriet, ka arī zemes vienības daļai, kura nav uzmērīta, bet kuru plāno nodot nomā, sākotnējo nomas maksas apmēru nosaka no visas kadastrālās zemes vērtības. Vai ir iespējami citi varianti un vai tādā gadījumā zemes kadastrālajai vērtībai nav jāizriet no VZD oficiāla dokumenta?

A
atbild:
28. oktobrī, 2016

Nomai paredzēto zemes vienības daļu pašvaldībai ir jāreģistrē. Zemes vienības daļu var reģistrēt, neiesaistot zemes uzmērīšanu – pašvaldība iesniegs Valsts zemes dienestam zemes vienības robežplānu vai citu grafisko pielikumu, kurā iezīmēta nomai paredzētā zemes vienības daļa. Vienlaicīgi pašvaldībai jāpieņem lēmums par zemes vienības daļas izmantošanas mērķi. To zinot, būs iespējams noteikt korektu zemes vienības daļas kadastrālo vērtību, kas būs reģistrēta Kadastra informācijas sistēmā un būs publiski pieejama portālā www.kadastrs.lv. Tad jāorganizē izsole. Pēc izsoles nomnieks veic darbības, kas ir nepieciešamas teritorijas attīstīšanai, piemēram, pasūta zemes vienības daļas uzmērīšanu, topogrāfiskā plāna izstrādi vai citu, kas nepieciešams.

Par zemes vienības daļas reģistrāciju skatīt Ministru kabineta 2012. gada 10. aprīļa noteikumus Nr. 263 „Kadastra objekta reģistrācijas un kadastra datu aktualizācijas noteikumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas