DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Izvēlēti jauniešu fotokonkursa “Mana Latvija. Mana atbildība.” uzvarētāji

Fotokonkurss “Mana Latvija. Mana atbildība.”, Patrīcija Bērziņa - Divu roku siltumā.

Noslēdzies fotokonkurss jauniešiem “Mana Latvija. Mana atbildība.”, un izvēlēti tā uzvarētāji. Fotokonkursa mēķis bija veicināt jauniešu izpratni par mūsu valsts aizsardzības un drošības nozīmi. 

Konkursā uzvarējušo 10 fotogrāfiju autori ir Edgars Ancītis, Amanda Anusāne, Patrīcija Bērziņa, Dāvis Birzgalis, Sandra Kirilova, Laura Māliņa (divi darbi), Emīlija Skrupska, Līga Soma, Marta Sanija Zepa.

Desmit labākie darbi tiks izstādīti ceļojošā izstādē, kuras atklāšana paredzēta 14.novembrī Saeimas namā. Labāko darbu autori būs aicināti piedalīties Nacionālo bruņoto spēku organizētā izziņas pasākumā “Dronu spējas” ar praktiskiem bezpilota gaisa kuģu paraugdemonstrējumiem. Pirmās vietas ieguvēja darbs rotās Zemessardzes iniciatīvas “Mana Latvija. Mana atbildība.” popularizēšanai paredzētos materiālus.

Lai veicinātu jauniešu izpratni par visaptverošas valsts aizsardzības nozīmi iedzīvotāju drošībai, sekmētu viņu radošās aktivitātes, kā arī iesaisti drošības sistēmas veidošanā, parlaments aicināja 15–25 gadus vecus jauniešus piedalīties fotokonkursā. Darbu vērtēšanā tika ņemta vērā darba atbilstība konkursa nolikumam, dalībnieka radošums, ieguldītā darba apjoms, oriģinalitāte un fotogrāfiju mākslinieciskā kvalitāte.

Fotokonkursu organizē Saeima. To rīko Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes centru.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI