DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Starptautiskā konferencē atzīmēs Latvijas attīstības sadarbības 25. gadadienu

2024. gada 3. oktobrī Latvijas Republikas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Platformu attīstības sadarbībai (LAPAS) organizē starptautisku konferenci, kas veltīta Latvijas attīstības sadarbības 25. gadadienai. Konferences mērķis ir sniegt pārskatu par Latvijas paveikto 25 gados, uzsverot labās prakses piemērus un to ietekmi, un aktuālajām attīstības sadarbības prioritātēm. Konferenci atklās ārlietu ministre Baiba Braže. Par attīstības sadarbību diskutēs eksperti no Latvijas un partnervalstīm.

Atklāšanā dalībniekus uzrunās arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Attīstības palīdzības komitejas vadītājs Karstens Staurs (Carsten Staur). Konferences paneļdiskusijās piedalīsies attīstības sadarbībā iesaistītie Latvijas eksperti un organizācijas, kā arī partneri no Ukrainas, Moldovas, Uzbekistānas un Kenijas, lai dalītos attīstības sadarbības projektu ieviešanas pieredzē un apspriestu turpmākās sadarbības iespējas.

Konferences programma

  • Konferences atklāšana. Latvijas attīstības sadarbība 25 gados: nacionālā un starptautiskā ietekme;
  • partneru pārskats: sasniegtais un sadarbības iespējas;
  • partnervalstu pārskats: labās prakses piemēri un to ietekme;
  • paneļdiskusija. Attīstības sadarbība kā ārpolitikas instruments: nākotnes globālie izaicinājumi un praktiskie risinājumi;
  • paneļdiskusija. Digitālie projekti attīstībai un noturībai.

Pirmajā panelī pārskatu par paveikto sniegs Latvijas attīstības sadarbības projektu īstenotāji – Rīgas Juridiskā augstskola, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Pašvaldību savienība, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra un LAPAS. Otrajā panelī projektu īstenotāji no partnervalstīm dalīsies praktiskajā pieredzē, saņemot Latvijas ekspertīzi un tehnoloģiskos risinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI