DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Konsultācijās Argentīnā vienojas stiprināt sadarbību divpusējos un daudzpusējos formātos

Valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Ivars Lasis ceturtajās Latvijas un Argentīnas politiskajās konsultācijās tikās ar Ārlietu, starptautiskās tirdzniecības un reliģisko lietu ministrijas valsts sekretāra vietnieci-politisko sekretāri Marsiju Rosu Levadži (Marcia Rosa Levaggi).

FOTO: Ārlietu ministrija

2024. gada 30. septembrī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Ivars Lasis ceturtajās Latvijas un Argentīnas politiskajās konsultācijās tikās ar Ārlietu, starptautiskās tirdzniecības un reliģisko lietu ministrijas valsts sekretāra vietnieci-politisko sekretāri Marsiju Rosu Levadži (Marcia Rosa Levaggi).

Politiskais direktors pateicās Argentīnai par tās stingro starptautisko atbalstu un militāro palīdzību Ukrainai un akcentēja, ka ir jāstrādā tālākā Krievijas iegrožošanā.

Latvijas un Argentīnas amatpersonas apliecināja vēlmi stiprināt valstu divpusējās attiecības, tostarp pārrunāja iespējas paplašināt ekonomisko sadarbību tādās jomās kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kultūra un izglītība. I. Lasis pauda atbalstu arī Eiropas Savienības–Mercosur (Mercado Común del Sur / Dienvidamerikas tirdzniecības bloks) tirdzniecības nolīguma sarunu noslēgšanai tuvākajā laikā. Ņemot vērā, ka Latvija un Argentīna ir līdzīgi domājošas valstis, darba kārtībā bija ciešāka sadarbība starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO.

Amatpersonas pārrunāja situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī aktualitātes Latīņamerikas un Karību valstu reģionā, tajā skaitā sadarbības formātus ar Eiropas Savienību.

Vizītes laikā Buenosairesā Latvijas delegācija tikās ar Eiropas Savienības delegācijas Argentīnā vadītāju, Ukrainas un Somijas vēstniekiem Argentīnā, pētniekiem un Buenosairesā dzīvojošiem latviešiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI