DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība ziedos sešas automašīnas un 60 datorus Ukrainas atbalstam  

Ceturtdien, 22. augustā, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē atbalstīti divi lēmumi par jaunu ziedojumu veikšanu Ukrainas atbalstam. 

“Šodien Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē tika pieņemts lēmums ziedot 60 datora komplektus Hersonas apgabala klīniskajai slimnīcai, kura ir cietusi no okupantu uzbrukumiem, lai pilnvērtīgi varētu apkopot informāciju aprūpes sistēmā. Tāpat arī Čerņihivai tiks ziedotas sešas vieglās automašīnas, kas tiks izmantotas cilvēku dzīvību glābšanai un atbalsta sniegšanai. Rīga turpinās sniegt savu atbalstu Ukrainai līdz tās pilnīgai uzvarai,” norāda Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks. 

Rīgas domes deputāti atbalstīja lēmumu par četru Pilsētas un attīstības departamenta un divu Ārtelpas un mobilitātes departamenta īpašumā esošu automašīnu ziedojumu biedrībai “Tev” ar mērķi sniegt vispārēju atbalstu Ukrainas sabiedrībai. Šo automašīnu vidū ir viena “Opel Astra Caravan”, divas “Toyota Corolla”, viena “Toyota Auris”, “Volvo V70”’ un “Mazda 6” automašīnas, kuras biedrība nogādās Čerņihivas apgabalā.  

Savukārt, Rīgas pašvaldības Digitālā aģentūra veiks 60 datoru komplektu, kas sastāv no galda datoriem un monitoriem, ziedojumu Hersonas apgabala klīniskajai slimnīcai bezatlīdzības lietošanā. Datoru piegādi nodrošinās biedrība “Tev”. 

Abi lēmumi vēl tiks skatīti Rīgas domes sēdē. 

Rīgas pašvaldība kopš 2022. gada 24. februāra, kad sākās Krievijas pilna apmēra iebrukums Ukrainā, sniegusi nepārtrauktu un apjomīgu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret iebrucējiem, kā arī turpina sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri ieradušies Rīgā, lai rastu patvērumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI