DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Arkādijas parkā atjaunots “Mīlestības kalniņš”

Publicitātes foto.

Turpinot parku sakārtošanu galvaspilsētā, Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments šovasar veicis “Mīlestības kalniņa” atjaunošanu Arkādijas parkā.

“Rīdzinieki ir pelnījuši skaistu un sakoptu vidi kvalitatīvai atpūtai, tāpēc aktīvi turpinām iepriekšējos gados iesākto parku atjaunošanu, izbūvējot jaunus celiņus, izvietojot labiekārtojuma elementus, būvējot jaunus rotaļu un vingrošanas laukumus un ierīkojot apgaismojumu. Šoruden viena no mūsu prioritātēm ir Uzvaras parka apkārtnes sakopšana, tāpēc esam veikuši gan uzlabojumus Arkādijas parkā, gan veicam celiņu atjaunošanu daļā Uzvaras parka,” uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Pie atpūtas vietas “Mīlestības kalniņš” atjaunoti un noasfaltēti  divi pieejošie celiņi 271 kvadrātmetra platībā, atjaunots atbalsta mūris 3,3 kubikmetru apjomā, uzklāts “HanseGrand Original” segums atpūtas vietā 108 kvadrātmetru platībā, pārbūvētas divas kāpnes (kopā 64 pakāpieni) un uzstādīti divi soliņi.

Rīgas pašvaldība aicina parka apmeklētājus izbaudīt atjaunoto atpūtas vietu!

Darbus pēc departamenta pasūtījuma veica SIA “Roadeks” un kopējā līguma summa ar PVN bija 117 757 eiro.

Arkādijas parks ir viens no tipiskākajiem ainavu parkiem Rīgā, Torņakalnā. Tā platība ir 6,92 hektāri. Blakus Arkādijas parkam atrodas arī 1950. gadā izveidotais, 1,45 hektāru lielais Mazais Arkādijas parks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI