DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vidzemē sāksies apmācību cikls dizaina domāšanas pielietošanai uzņēmējdarbības attīstībā pašvaldībās

Publicitātes foto.

Šī gada 20. septembrī Vidzemes plānošanas reģions uzsāks pašvaldību speciālistu praktisko apmācību ciklu, lai stiprinātu vietējo pārvalžu darbinieku prasmes un kompetences dizaina domāšanas metožu pielietošanā.

Apmācībās piedalīsies 24 darbinieki no Vidzemes pašvaldībām un Vidzemes plānošanas reģiona. Šo darbinieku ikdienas pienākumi galvenokārt ietver jaunu pakalpojumu izstrādi, esošo procesu pilnveidošanu un projektu vadību, veicinot uzņēmējdarbības attīstību reģionā.

Klātesoši būs arī uzņēmēji un uzņēmējdarbības organizāciju pārstāvji. Viņi aicināti piedalīties, lai nodrošinātu efektīvu un jēgpilnu darba procesu. Mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjiem tā būs iespēja iesaistīties stratēģiskās attīstības plānošanā un aktuālu uzņēmējdarbības izaicinājumu risināšanā, kā arī veidot jaunus kontaktus ar citiem uzņēmējdarbībā aktīviem reģiona pārstāvjiem. Mācību laikā gūtās praktiskās iemaņas un zināšanas uzņēmējiem var palīdzēt izstrādāt un prezentēt inovatīvas idejas, sekmēt to īstenošanu, lai veicinātu arī savas uzņēmējdarbības attīstību. Prasmes būs noderīgas ne tikai sadarbībai ar politikas veidotājiem, bet arī uzņēmuma ikdienas darbā, lai kāpinātu apgrozījumu un peļņu, attīstītu jaunus produktus un stiprinātu uzņēmuma konkurētspēju un atpazīstamību tirgū.

Divu dienu klātienes apmācībās dalībniekiem tiks sniegtas padziļinātas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas dizaina domāšanā – metodē, kas arvien plašāk tiek pielietota publiskās pārvaldes procesos, lai efektīvi risinātu uzņēmējdarbības izaicinājumus pašvaldībās. Apmācību laikā dalībnieki strādās ar konkrētiem izaicinājumiem, nodrošinot, ka teorija tiek tūlīt pielietota praksē. Mācībās apgūtais palīdzēs izstrādāt un īstenot inovatīvus risinājumus, tā pakāpeniski paaugstinot pašvaldību pakalpojumu efektivitāti, kā arī bagātinot pašvaldību darbinieku zināšanas un prasmes risināt ikdienas situācijas.

Klātienes apmācības notiks Valmierā, 2024. gada 20. septembrī un 18. oktobrī, un tās vadīs nozares vadošie speciālisti Elīna Miķelsone un Vita Brakovska. Lai nodrošinātu dalībnieku sagatavotību mācību satura apguvei un praktiskajiem grupu darbiem, kā arī zināšanu nostiprināšanai, tiks uzdoti mājas darbi. Uz pirmo mācību dienu dalībniekiem būs jāsagatavo 3-5 izaicinājumu (problēmu) apkopojums dažādās ar uzņēmējdarbības atbalstu un attīstību saistītās jomās, savukārt pēc pirmās mācību dienas būs komandās veicams mājas darbs, kas ietvers izvēlētās idejas testēšanu atbilstošā mērķa grupā, pilnveidi, balstoties uz saņemtajiem ieteikumiem, noslēguma prezentācijas sagatavošanu un prezentēšanu.

Apmācību noslēgumā dalībniekiem tiks izsniegti sertifikāti, apliecinot viņu spēju pielietot dizaina domāšanu publisko pakalpojumu uzlabošanā un uzņēmējdarbības attīstības veicināšanā.

Šīs apmācības ir būtisks solis Vidzemes plānošanas reģiona centienos stiprināt reģiona ekonomisko izaugsmi un veicināt efektīvu pārvaldes procesu ieviešanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI