DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministrija rīko skolu digitalizācijai veltītu konferenci 

Trešdien, 28. februārī, no plkst. 10.00 līdz 16.00 Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rīko konferenci par skolu digitalizāciju un jēgpilnu tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā – “Skolu digitalizācija: vienlīdzīga piekļuve zināšanām un izglītības resursiem”. Konference notiks Rīgas Motormuzeja konferenču zālē, S. Eizenšteina ielā 8, bet interesentiem būs iespēja konferencei sekot līdzi tiešsaistē IZM mājaslapā un Facebook platformā.  

Konferences mērķis ir izzināt, kā tehnoloģijas izmantot jēgpilni, lai papildinātu tradicionālās mācību metodes, uzlabotu bērna mācīšanās pieredzi un nodrošinātu vienlīdzīgu un iekļaujošu mācīšanās iespēju ikvienam skolēnam.  

Konferenci atklās Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra p.i. Ilze Salenieceun Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājaZane Petre. Ar prezentācijām konferencē piedalīsies izglītības un tehnoloģiju eksperti, kas dalīsies zināšanās par jēgpilnu tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā, digitālās vides ietekmi uz uztveres procesiem, tendencēm izglītības un nodarbinātības jomā, datoru drošību, kā arī iepazīstinās ar praktiskiem digitālajiem rīkiem pieejamam un iekļaujošam mācīšanās procesam.  

Konferences ietvaros notiks arī pedagogu un pašvaldību pārstāvju paneļdiskusijas, kurāsdalībnieki dalīsies ar labās prakses piemēriem saistībā ar jēgpilnu digitālo rīku izmantošanu mācību procesā un digitalizācijas procesu plānošanu un ieviešanu skolās un pašvaldībā, lai nodrošinātu iekļaujošas un mūsdienīgas mācīšanās iespējas ikvienam skolēnam. 

Konferences programma PDF

Konference tiek organizēta ar Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda finansēta projekta atbalstu. Projekts ļāva skolas visā Latvijā apgādāt ar vairāk nekā 35 tūkstošiem jaunu Chromebook datoru. Kopā ar 2022. gadā realizēto REACT projektu skolās nonākuši jau vairāk nekā 61 tūkstotis datoru. Tie skolēniem sniedz iespēju apgūt nākotnes prasmes, bet pedagogiem - nozīmīgs atbalsts digitālo mācību līdzekļu pielietošanā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI