DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Loģikas spēlē “Sigulda Puzzle Day” sacentīsies vairāk nekā 150 vidusskolēnu

Šī gada 20. septembrī Siguldas novada pašvaldība pirmo reizi organizēs loģikas spēli “Sigulda Puzzle Day”, kas pulcēs vairāk nekā 150 Siguldas novada 10. klases skolēnu. Komandām būs jārisina 10 loģikas uzdevumi, kas balstīti prestižās Hārvarda Universitātes loģikas spēles izstrādātajos principos. Loģikas spēli Latvijā rīko Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība ar mērķi veicināt jauniešos interesi par STEM jomu un tajā nepieciešamajām prasmēm. 

2023. gada rudenī pēc Rīgas pašvaldības inicitatīvas Riga Business School organizēja loģikas spēli “Rīga Puzzle Day”, kas pulcēja 172 jauniešus no Rīgas pašvaldības skolu 11. klasēm. Šogad pavasarī Ogres Valsts ģimnāzija un Ogres novada Izglītības pārvalde nodrošināja šo spēli arī Ogres novada vidusskolēniem, pulcējot 80 vidusskolēnus. 

Spēles mērķis ir veicināt skolēnu interesi par dažādām tehnoloģijām, zinātni un matemātiku. Jauniešu iesaiste loģikas uzdevumu risināšanā skolēnos attīsta komandas sadarbības prasmes, problēmu risināšanas tehnikas, kā arī uzlabo radošo un kritisko domāšanu, kas ir būtiski priekšnoteikumi programmēšanas un citu STEM prasmju attīstīšanā. 

Kristaps Zaļais, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks:  

“Siguldas novadam ir svarīgi veicināt digitalizācijas un STEM jomas attīstību, jo tieši šīs prasmes veido pilnvērtīgu pamatu mūsu nākotnes izaugsmei. Digitālās tehnoloģijas un inovācijas ir neatņemama mūsdienu sastāvdaļa, un to attīstība atver plašas iespējas ikvienai vecuma grupai, īpaši jaunākajai paaudzei. Mūsu jauniešiem tas nozīmē ne tikai iespēju apgūt mūsdienīgas prasmes, bet arī kļūt par nākotnes līderiem zinātnē, tehnoloģijās un digitālajās inovācijās. Gaidāmais pasākums “Sigulda Puzzle Day” ir lielisks piemērs, kā STEM joma var kļūt par kopīgu izglītības un inovāciju platformu gan skolēniem, gan skolotājiem. Arī mēs kā pašvaldība iesaistāmies un turpmāk iesaistīsimies dažādās aktivitātēs, kas ietver digitalizāciju. Priecājamies, ka novada 10. klašu skolēniem ir dota iespēja ne tikai sevi izaicināt, bet kopā mācīties un augt”. 

Edgars Bajaruns, Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktors:  

““Sigulda Puzzle Day” ir iespēja jauniešiem parādīt savu atjautību un prasmi risināt nestandarta uzdevumus, tāpat arī attīstīt spēju efektīvi strādāt komandā. Loģikas uzdevumu risināšana ir labs veids, kā iepazīt STEM jomu un saprast, ka tā ir piemērota ikvienam, jo jebkura tehniskā zinātne prasa iedziļināšanos un loģisku domāšanu, cēloņsakarību saskatīšanu. Esam priecīgi, ka kopā ar Riga Business School un pasākuma atbalstītājiem varam īstenot šo starptautisko pieredzi arī Siguldā”. 

Inese Muzikante, Riga Business School direktora pienākumu izpildītāja:  

“Loģikas spēles kā “Sigulda Puzzle Day” ir lieliska platforma, lai jauniešos attīstītu kritisko domāšanu un problēmu risināšanas prasmes. Šāda veida aktivitātes iedvesmo ne tikai uzlabot IT zināšanas, bet arī rada pārliecību, ka tehnoloģijas un programmēšana var būt aizraujošas un pieejamas ikvienam. Mēs esam gandarīti, ka varam palīdzēt izglītības sistēmā ieviest pasaules līmeņa materiālus un metodes, kas stimulē skolēnu interesi par datorzinātnēm un loģiku.” 

Pasākums būs vērtīgs arī tiem skolotājiem, kas pavada savas komandas uz spēli, jo klātienē, paralēli skolēnu uzdevumu risināšanai, skolotājiem būs iespēja piedalīties informatīvā sesijā profesionālo un personīgo prasmju attīstībai. 

Informācija par pieteikšanos loģikas spēlei ir nodota visām Siguldas novada vidusskolām. Skolēni ir aicināti sazināties ar savu klases audzinātāju vai skolas vadību, lai pieteiktu savu dalību loģikas spēlei. 

“Sigulda Puzzle Day” organizē Siguldas novada pašvaldība, Riga Business School sadarbībā ar Siguldas Tehnoloģiju izglītības centru. Dienu atbalsta Luminor banka,  Vidzemes Augstskola, Baltijas Informācijas Tehnoloģijas un Acer Baltics.  

Sīkāka informācija par loģikas spēli “Sigulda puzzle Day” šeit. Pasākums notiks Siguldas 1. pamatskolā, Pulkveža Brieža ielā 105, Siguldā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI