DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks inovāciju koprades laboratorija “Meža resursi ilgtspējīgu pakalpojumu radīšanai”

Vidzemes Atvērto inovāciju centrs aicina līdz 22. septembrim pētniekus, uzņēmējus un studentus pieteikties dalībai inovāciju koprades laboratorijā (IKL) “Meža resursi ilgtspējīgu pakalpojumu radīšanai”, kas norisināsies šī gada novembrī.

IKL tēma ir nozīmīga gan meža īpašniekiem, gan tiem uzņēmējiem, kuri vēlas attīstīt arvien jaunus un inovatīvus tūrisma, rekreācijas un kultūras pakalpojumus, gan tiem, kuri meklē starpdisciplinārus risinājumus pakalpojumu attīstīšanai sadarbībā ar IKT nozari, t. sk. virtuālās realitātes risinājumiem, modelēšanas un uzraudzības rīkiem u. c.

Inovāciju koprades laboratorija ir praktiska metode profesionāli vadītai pētnieku, uzņēmēju un studentu sadarbības veicināšanai. Savienojot pētnieku zināšanas ar uzņēmēju biznesa ekspertīzi un reālās vides izaicinājumiem, kā arī studentu inovatīvo skatījumu, tiks radītas iestrādnes jauniem produktiem, pakalpojumiem, procesiem vai tehnoloģijām.

Latvijas meži un tajos esošie resursi ir viena no galvenajām valsts bagātībām. Produktīvāka, viedāka mežu un to resursu izmantošana ir svarīga tautsaimniecības izaugsmei, tādēļ tiek meklētas arvien jaunas idejas un risinājumi inovatīvai un efektīvai mežu resursu izmantošanai, tai skaitā ilgtspējīgu pakalpojumu radīšanā. Tam būtiska ir dažādu biznesa modeļu pielāgošana, esošu risinājumu un pētniecības iespēju apzināšana, testēšana, ilgtspējas jautājumu aktualizēšana un daudz cita, kā iespējas kopīgi ar pētniekiem meklētu, diskutētu un risinātu laboratorijas pasākumu cikla laikā,” stāsta Vidzemes Atvērto inovāciju centra vadītāja Santa Vītola.

Lai plānotu pasākuma norisi, interesenti aicināti pieteikties:

Koprades process norisināsies gan tiešsaistē, gan klātienē. Pirmā dalībnieku tikšanās un iepazīšanās notiks 1. novembrī tiešsaistē (līdz 2 stundām). Tai sekos tikšanās klātienē Vidzemes Augstskolā Valmierā 8. novembrī un 22. novembrī. Piedalīšanās pasākumā ir bez maksas.

Ieguvumi uzņēmējiem no dalības IKL: praktiska pieredze kā risināt uzņēmējdarbības izaicinājumus kopā ar pētniekiem un studentiem; risinājumu koncepcijas vai gatavi risinājumi identificētai problēmai; iespēja paskatīties uz sava uzņēmuma darbībām no dažādām perspektīvām; jauni kontakti tālākai sadarbībai ar citiem uzņēmējiem, pētniekiem un studentiem.

Ieguvumi pētniekiem no dalības IKL: padziļinātāka izpratne par dažādu tautsaimniecības jomu problemātiku un tās ietekmējošajiem faktoriem; padziļinātāka izpratne par sava pētniecības virziena nozīmi, nepieciešamību un praktisko lietojamību; iespēja nostiprināt sava līdzšinējā pētnieciskā darba vērtību potenciālo sadarbības partneru acīs; jaunas idejas nākotnes pētījumiem; paplašināts kontaktu loks gan zinātnes, gan uzņēmējdarbības vidē.

Ieguvumi studentiem no dalības IKL: pieredze sadarbības veidošanā ar pētniekiem un uzņēmējiem; jauni kontakti tālākai sadarbības veidošanas gan ar pētniekiem, gan ar uzņēmējiem, gan ar citiem studentiem; iespēja lietot un testēt savas zināšanas jaunā kontekstā un formātā.

Inovāciju koprades laboratoriju organizē Vidzemes Atvērto inovāciju centrs, atbalsta Valmieras novada pašvaldība un Eiropas Universitāte E³UDRES².

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI