DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolā notiks atvērtās nodarbības žurnālistikā 

Vidzemes Augstskolā šā gada oktobrī un novembrī notiks atvērtās nodarbības žurnālistikā, ļaujot topošajiem mediju speciālistiem, kas šobrīd jau studē mediju studijas un žurnālistiku, kā arī vidusskolēniem, kuriem ir interese par žurnālista profesiju, piedalīties nozares profesionāļu vadītās darbnīcās. Darbnīcu organizēšanu finansē Kultūras ministrija un to mērķis ir veicināt topošo mediju profesionāļu un profesionālās mediju vides mijiedarbību. 

Kopā plānotas četras atvērtās nodarbības, kurās topošie profesionāļi ne vien uzzinās vairāk par interviju un aprakstu veidošanu, faktu pārbaudi un pētniecisko žurnālistiku, bet arī darbosies praktiskās darbnīcās, lai šīs jauniegūtās prasmes un zināšanas nostiprinātu. Nodarbības vadīs nozares profesionāļi no dažādiem medijiem, to skaitā portāla “TVNET” žurnāliste Ieva Alberte, portāla “Delfi” analīzes un stāstniecības nodaļas vadītāja Vita Dreijere-Smane, Re:Baltica “Re:Check” sadaļas vadītāja un redaktore Evita Puriņa. 

“Esam gandarīti par iespēju ar Kultūras ministrijas atbalstu veidot šīs darbnīcas, tādā veidā veicinot topošo mediju satura veidotāju integrēšanos mediju profesionālajā vidē. Vidzemes Augstskolā lielu nozīmi pievēršam tam, lai studentus maksimāli sagatavotu arī praktiskajai dzīvei – Mediju studiju un žurnālistikas programmas studentu gadījumā – profesionālam un atbildīgam darbam dažādos medijos. Lai to nodrošinātu, neatsverama ir mācīšanās no nozares labākajiem speciālistiem. Nešaubos, ka šīs nodarbības sniegs būtisku ieguldījumu studentu profesionālā izaugsmē, savukārt vidusskolēniem tās varētu pavērt jaunu iespēju loku, domājot par savu nākotnes profesiju,” uzsver Māra Arāja, Vidzemes Augstskolas Informācijas un komunikācijas zinātnes studiju virziena direktore. 

“Kultūras ministrijai, kas atbild par mediju nozari, ir svarīgi, lai žurnālistika Latvijā būtu spēcīga, jo tā palīdz sabiedrībai labāk izprast valstī un pasaulē notiekošo un pieņemt informētus lēmumus. Tāpēc, sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu, mēs ieguldām jaunās žurnālistu paaudzes izglītībā,” norāda KM Mediju politikas nodaļas vadītājs Kristers Pļešakovs. 

Pirmā nodarbība notiks 21. oktobrī plkst. 16.00 Vidzemes Augstskolā, Valmierā, Cēsu ielā 4. Nodarbībām var pieteikties mediju studiju un žurnālistikas studenti, kā arī vidusskolēni, kuriem ir interese par žurnālistikas studijām. Aktīvākie darbnīcu apmeklētāji nodarbību cikla noslēgumā apmeklēs arī vairākas mediju redakcijas, lai klātienē pieredzētu, kā notiek žurnālistu darbs ikdienā. Pieteikties darbnīcām iespējams līdz 17. oktobrim, aizpildot anketu un norādot, kuras no darbnīcām vēlēsies apmeklēt: https://ej.uz/ViA_atvertas_nodarbibas_zurnalistika_2024  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI