DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS pasākumā par krīzes vadību pašvaldību vadītāji vērtēs paveikto un plānoto

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) šī gada 23. februārī plkst. 11.00 rīkos slēgtu pasākumu Krīzes vadība, kurā pašvaldību vadītāji vērtēs gada laikā paveikto un turpmāk plānoto šajā jomā. Pasākums notiks Rīgas Domes sēžu zālē.  

Pašvaldību vadītāju, valsts augstāko amatpersonu, nozaru ekspertu tikšanos ar uzrunu atklās LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola. Pasākuma pirmajā daļā dalībnieki atskatīsies uz gada laikā paveikto krīzes vadībā un izskatīs tādus jautājumus kā krīzes komunikācija un sabiedrības informēšana militārā apdraudējuma laikā, civilās aizsardzības plānu izstrāde, situācija ar patvertnēm un sabiedrības apzināšana krīzes gadījumā, krīzes vadības centra izveide un darbība, kritisko pakalpojumu nepārtrauktība u.c.

Savukārt pasākuma otrajā daļā tiks pārrunāts regulējums krīzes vadības organizēšanā, pašvaldību vieta visaptverošā valsts aizsardzībā, kā arī pašvaldību loma militārā apdraudējuma gadījuma, komunikācija ar sabiedrību un valsts institūcijām.   

Tikšanās noslēgumā paredzēts sniegt informāciju un diskutēt par rosināto pielaidi darbam ar valsts noslēpumu pašvaldību vadītājiem, to vietniekiem un izpilddirektoriem.

Pasākumā piedalīsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs  Raimonds Bergmanis, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors  Jānis Sārts, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja  Elīna Egle-Ločmele, Zemessardzes 44. kājnieku bataljona komandieris Viktors Kareckis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs  Dmitrijs Trofimovs, Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vadītājs Roberts Skraučs un aizsardzības  nozares  ziņu portāla “Sargs.lv” redaktors  Kārlis Roķis, Rīgas domes drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks  Dainis Turlajs, LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis, LPS padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI