DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Par nepilngadīgas jaunietes fizisku aizskaršanu aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja apcietinājumu

16. februārī Valsts policijā saņemts iesniegums par to, ka 14. februārī Dienvidkurzemes novadā autobusa pieturā fiziski aizskarta nepilngadīga jauniete, pēc kā vīrietis devies prom. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess. Pirmdien Valsts policijā saņemta informācija, ka vīrietis sekojis un iesitis pa sēžamvietu kādai pilngadīgai sievietei, pēc kā aizturēts. Aizdomās turētais kopš tā brīža atradās Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Šodien Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas stājies spēkā.

Vīrietis nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, kur izcieta sodu par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI