DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vides aizsardzība

KEM aizvadīs virkni tikšanos ar sadarbības partneriem, apspriežot Nacionālā enerģētikas un klimata plāna projektu 

No 2024. gada 3.janvāra līdz pat februāra vidum Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) organizēs plašas konsultācijas par aktualizēto Nacionālo enerģētikas un klimata plāna (NEKP) projektu, aizvadot vairāk nekā 40 apspriedes. Uz konsultācijām aicināti dažādu nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvji, publiskā un privātā sektora institūciju un uzņēmumu pārstāvji, kā arī citi interesenti, lai uzklausītu viedokļus un priekšlikumus par aktualizēto plāna projektu. 

Atbilstoši Ministru kabineta sēdē nolemtajam – paralēli KEM organizētajām konsultācijām ar sadarbības partneriem, nozaru atbildīgās ministrijas darba grupas ietvaros gatavos priekšlikumus aktualizētajai NEKP gala versijai.  

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis: “Ir paveikts apjomīgs darbs salīdzinoši īsā termiņā – 11 mēnešos izveidots stabils pamats aktualizētā Nacionālā enerģētikas un klimata plāna projekta dokumentam. Mēs jau šobrīd saņemam interesentu pieteikumus dalībai konsultācijās – esam gandarīti par atsaucību un interesi no dažādām NVO un arīdzan uzņēmumiem. Līdz aktualizētā Plāna iesniegšanai Ministru kabinetā jau bijām saņēmuši virkni priekšlikumu, no kuriem konstruktīvākie jau tika iekļauti aktualizētajā NEKP projektā. Līdz  februāra vidum  plānojam noslēgt ciklu ar publiskajām apspriedēm.” 

Aktualizētā Plāna projekta sagatavošanā ieguldīts apjomīgs darbs, apkopojot gan nozaru ministriju iesniegtos pasākumus klimata mērķu izpildei, gan izstrādājot NEKP pamatbāzi, kā arī nodrošinot diskusijas ar nozaru ministrijām un veicot starpministriju saskaņošanas procesu. Latvijai, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, jāievēro stingra nacionālā procedūra aktualizētā Plāna  saskaņošanai pirms iesniegšanas EK. 

Kopumā plānots aizvadīt vairāk nekā 40 apspriedes ar sociālajiem partneriem un citām iesaistītajām pusēm , kas norisināsies KEM ministrijas telpās. Plašāk ar apspriedēm var iepazīties KEM tīmekļvietnē esošajā kalendārā, kas katru nedēļu tiks atjaunots.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI