DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vides aizsardzība

Pasaules talkas noslēgumā “Lielā Talka” aizsāks jaunu tradīciju

“Lielā Talka” š. g. 21. septembrī, Pasaules talkas noslēgumā, aizsāks jaunu tradīciju – rīkojot PALDIES notikumu visiem, kuri gadu ir talkojuši, tādējādi padarot Latviju skaistāku, zaļāku un sakoptāku. Šogad tas notiks sestdien plkst. 14.00–17.00 Vecāķu pludmalē.

“Katru gadu, un tā jau 17 gadus pēc kārtas, cilvēki no visām Latvijas vietām, profesijām, paaudzēm ir apvienojušies skaistam mērķim – lai Latvija būtu tīra un zaļa valsts. Katru gadu sev izvirzām jaunus uzdevumus šajā ceļā, un, atskatoties uz talcinieku paveikto, ir milzīga vēlme pateikt PALDIES par aktivitāti, par gribu un par darbu, kas jau šobrīd Latviju pārvērtis par daudz skaistāku un tīrāku vietu uz planētas. Mūsu talciniekus apbrīno visa pasaules talku kustība. Novērtēsim katras sezonas beigās paveikto, priecāsimies par dabu, svinēsim dabu!” – aicina Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme.

PALDIES notikumā Vecāķu pludmalē līdztekus pateicības vārdiem no rīkotājiem un talkas atbalstītājiem talciniekiem izskanēs arī folkloras kopas “Ābols” dziesmas, RTU kora “Vivere” priekšnesums, varēs sastapt Lielās Talkas Labas gribas vēstnieces – mūziķi Būū un operdziedātāju Inesi Galanti. Klātesošie varēs iesaistīties konkursos par dabas tematiem, piedzīvot uguns rituālu Baltijas jūrai. Noslēgumā sagaidāms īpašs notikums – uzsverot Baltijas jūras ekoloģijas problemātiku, uz lielā ekrāna tiks izrādīts festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” koncertieraksts “Rekviēms – lūgšana Baltijas jūrai”. V. A. Mocarta “Rekviēmu” koncertā papildina Sandija Semjonova dokumentālā filma par Baltijas jūru.

Pirms PALDIES notikuma no Carnikavas pludmales pie Laivu ielas plkst. 10.00 startēs brīvprātīgs pārgājiens ar talkas elementiem, attīrot pludmali, kāpas, mežu ar noslēgumu Vecāķu pludmalē plkst. 14.00. Pievienoties var arī 12.00 no Garciema stacijas un 13.00 no Kalngales stacijas, kur tiks izdalīti maisi.

Lielo Talku rudens kampaņā atbalsta Klimata un enerģētikas ministrija, Luminor Banka, Latvijas Pašvaldību savienība un Dziesmu svētku biedrība kā sadarbības partneri, ilgstošais atbalstītājs “Mežpils alus”. Lielā Talka saka paldies Ādažu novada domei un Rīgas domei, Nacionālo Bruņoto Spēku Zemessardzes štābam un RIMI par līdzdarbošanos PALDIES notikuma tapšanā.

Pasaules talka (WorldCleanUpDay), kuru Latvijā pārstāv kustība Lielā Talka, kopš šī gada ir iekļauta ANO atzīmējamo dienu kalendārā, novērtējot cilvēku pūles sakopt dabu. Latvija un Baltijas valstis ir paraugs citām valstīm, tieši no šī reģiona ir aizsākusies Pasaules talkas doma.

Pasaules talkas ietvaros 20. un 21. septembrī Lielā Talka aicina stādīt Laimes kokus, notiks arī 7. Laimes koku parka atklāšana Krāslavā, doties pārgājienos ar talkas elementiem, sakopt jūras vai citu ūdenstilpņu piekrastes dažādās pašvaldībās, rīkot digitālās talkas savās viedierīcēs, atbrīvojot tās no nevajadzīgiem datiem, kas patērē enerģiju, un jaunums – sadarbībā ar Dziesmu svētku kustību ikvienā pašvaldībā aicinām uz kopīgu sadziedāšanos, apliecinot mīlestību pret dabu.

Aicinām ikvienu atzīmēt savu talkas norisi “Svinam Dabu” kartē www.talkas.lv!

Publicitātes attēls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI