DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

"Latvijas valsts meži" dāvinās 468 datorus Ukrainas skolēniem

FOTO: Publicitātes foto

Atsaucoties Ukrainas vēstniecības Latvijā aicinājumam, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) dāvinās Ukrainā dzīvojošajiem bērniem 468 lietotas, labā stāvoklī esošas datortehnikas vienības gandrīz 32 tūkstošu eiro vērtībā.

LVM dāvāto datortehniku Ukrainas vēstniecība Latvijā nogādās Čerņihivas apgabalā dzīvojošajiem skolēniem attālinātu mācību nodrošināšanai. “Uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai vidēji reizi piecos gados tiek mainīta datortehnika pret jaunāku, kas ir atbilstoša aktuālajām drošības un veiktspējas vajadzībām, jo LVM darbinieki ikdienā strādā gan ar dažādām specifiskām programmām, gan arī ar lielu datu apjomu. Skolēniem mācību nodrošināšanai šie datori lieti noderēs, jo īpaši kara apstākļos,” stāsta LVM valdes loceklis Māris Kuzmins, nogādājot tehniku Ukrainas vēstniecības telpās.

dsc06153 edited

“Mēs nedrīkstam pierast pie kara, mēs nedrīkstam pieņemt par pašsaprotamu šo faktu, ka Ukrainas cilvēki šobrīd cīnās arī par mums, Latvijas cilvēkiem – aizsargājot arī mūsu valsti un mūsu brīvību. Mums ir jāturpina palīdzēt Ukrainai visos iespējamos veidos,” uzsver M.Kuzmins.

Dāvinājuma (ziedojuma) līgumu decembra vidū parakstīja Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucelovs un LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš, tikšanās laikā pārrunājot arī turpmākās sadarbības ieceres.

LVM jau vairākus gadus saista sadarbība ar Ukrainu. Jau 2021. gada decembrī LVM parakstīja sadarbības memorandu ar Ukrainas Valsts meža resursu aģentūru, kura ietvaros vēl līdz kara sākumam tika aizvadītas vairākas pieredzes apmaiņas vizītes. To laikā LVM iepazīstināja ukraiņu kolēģus ar kokaudzētavu darbību, rādot, kā Latvijā tiek audzēti ietvarstādi un daloties pieredzē par kokaudzētavu būvniecību, kā arī informācijas tehnoloģiju izmantošanu mežsaimniecībā. AS “Latvijas valsts meži” arī turpmāk ir gatavi sadarboties un dalīties pieredzē, lai arī Ukrainā varētu izveidot augstvērtīgu un kvalitatīvu meža stādu audzēšanas sistēmu. LVM turpinās aktīvu iesaisti Eiropas vienotās drošības telpas stiprināšanā un ilgtspējīga biznesa modeļa pilnveidē Eiropas mērogā, tostarp atbalstot Ukrainas integrāciju Eiropā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI