DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2023
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Velingtonā norisinās Latvijas un Jaunzēlandes Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas

2023. gada 2. un 3. novembrī Velingtonā, Jaunzēlandē, norisinājās Latvijas un Jaunzēlandes Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. Divpusējo attiecību direkcijas vadītāja Katarina Plātere tikās ar Jaunzēlandes Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta vadītāju Glenisu Karranu (Glenys Karran). Amatpersonas pārrunāja divpusējo sadarbību, tai skaitā dažādos daudzpusējos formātos, kā arī aktuālos jautājumus Indijas un Klusā okeāna reģionā un atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas izvērsto agresiju. Sarunas partneri bija vienisprātis par nepieciešamību iestāties par noteikumos balstītu starptautisko kārtību.

K. Plātere dalījās Latvijas pieredzē, vēršoties pret dezinformāciju, kā arī uzsvēra Latvijas ekspertīzi stratēģiskās komunikācijas jomā.

Vizītes laikā notika arī tikšanās ar Eiropas Savienības delegācijas Jaunzēlandē vadītāja vietniek Kevinu O`Konelu (Kevin O'Connell), Jaunzēlandes Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, Viktorijas Universitātes mācībspēkiem un Latvijas goda konsulu Velingtonā Džonu Milfordu (John Milford).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI