DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VDD lūdz apsūdzēt personu par spiegošanu Krievijas labā

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 16. oktobrī ir rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret personu, kura noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” uzdevumā Latvijā mērķtiecīgi un sistemātiski vāca pret mūsu valsts nacionālās drošības interesēm izmantojumu informāciju nodošanai Krievijas specdienestiem.

VDD izmeklēšanas gaitā kopumā ir konstatējis 23 personas īstenotus spiegošanas gadījumus. Konkrētais Latvijas pilsonis uzturēja regulāru saziņu ar noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” vadītājiem. Persona tiem regulāri sniedza informāciju par Latvijas un sabiedroto valstu bruņoto spēku personālu un tehniku mūsu valsts teritorijā. Persona vāca un nodeva t.s. “Baltijas antifašistiem” arī informāciju par stratēģiski nozīmīgiem objektiem Latvijas teritorijā. Tāpat persona noziedzīgajai organizācijai nodeva informāciju par uzņēmumiem Latvijā, kas atbalsta Ukrainu un iestājas pret Krievijas agresiju.

Informācijas ieguvi personai atviegloja taksometra vadītāja darbs, kas ļāva salīdzinoši netraucēti uzturēties lidostas, ostas un citu stratēģiski nozīmīgu objektu tuvumā.

Kā ziņots, šo personu VDD uz aizdomu pamata par spiegošanu Krievijas labā aizturēja šā gada 15. augustā. Personas dzīvesvietā tika konstatēti vairāki datu nesēji, kā arī personas prokremlisko ideoloģisko pārliecību apliecinoši simboli, piemēram, Krievijas un PSRS karogi.

Kriminālprocess pret šo personu ir izdalīts no t.s. “Baltijas antifašistu” kriminālprocesa, inkriminējot Krimināllikuma 85. pantā minēto noziegumu, proti, spiegošanu.

VDD vērš uzmanību, ka par iesaistīšanos noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” pret Latvijas nacionālo drošību vērstajos noziegumos draud kriminālatbildība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI