DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sprūds: Ukrainas uzvara ir galvenais priekšnoteikums Eiropas drošībai

Piedaloties Minhenes drošības konferencē un tiekoties ar sabiedroto valstu amatpersonām, aizsardzības ministrs Andris Sprūds uzsvēra, ka militārā atbalsta sniegšana Ukrainai un Ukrainas uzvara ir galvenais priekšnoteikums Eiropas drošībai. Mums ir jāinvestē daudz vairāk resursu aizsardzībā, lai spētu gan atbalstīt Ukrainu, gan stiprinātu NATO kolektīvo aizsardzību.

A. Sprūds konferences laikā aizvadīja vairākas tikšanās, tostarp ar Vācijas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu (Boris Pistorius), Zviedrijas civilās aizsardzības ministru Karlu Oskaru Bolinu (Carl-Oskar Bohlin), Portugāles aizsardzības ministri Helēnu Kareirasu (Helena Carreiras), ASV Vācijas Maršala fonda prezidenti Heteri Konliju (Heather Conley) un Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjetlanu Cihanousku (Svetlana Tsikhanouskaya).

Tāpat aizsardzības ministrs piedalījās sanāksmē kopā ar NATO Eiropas spēku virspavēlnieku, ASV armijas ģenerāli Kristoferu Kavoli (Christopher G. Cavoli) un apaļā galda diskusijā par stratēģisko atturēšanas politiku.

Minhenes drošības konference norisinās jau 60. gadu pēc kārtas, šogad pulcējot vairāk nekā 450 augsta līmeņa lēmumu pieņēmējus no visas pasaules, tostarp valstu vadītājus, ministrus, starptautisko un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī stratēģisko nozaru, plašsaziņas līdzekļu, akadēmisko aprindu un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, lai kopīgi diskutētu aktuālos drošības izaicinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI