DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontrole konkursā izraudzīsies jaunu padomes locekli

Publicitātes foto

Valsts kontrole izsludina konkursu uz Valsts kontroles padomes locekļa amata vietu, kas kļūs vakanta 2023. gada nogalē, kad beigsies otrais pilnvaru termiņš vienam no pašreizējiem padomes locekļiem. Valsts kontroles padomes loceklis veic arī revīzijas departamenta direktora pienākumus. Kandidātu amatā apstiprina Saeima pēc valsts kontroliera ieteikuma. 

Par pieteikšanos amatam un konkursa norisi: 
  • pretendentiem līdz 9.oktobrim jāiesniedz konkursam nepieciešamie dokumenti; 

  • atlase notiks divās kārtās; nepieciešamības gadījumā ir iespēja rīkot arī trešo kārtu; 

  • atlases komisijas sastāvā ir valsts kontrolieris un seši Valsts kontroles padomes locekļi, kā arī divi neatkarīgi novērotāji – viens no sabiedriskās politikas centra “Providus” un otrs no Valsts kontroles Sabiedriskās padomes; 

  • atbilstoši Valsts kontroles likumā noteiktajam pretendents var būt Latvijas pilsonis, kurš brīvi pārvalda valsts valodu, ir ieguvis augstāko izglītību un kura profesionālā kvalifikācija, kā arī pēdējo piecu gadu darba pieredze ļauj veikt Valsts kontroles uzdevumus; pretendentam jābūt nevainojamai reputācijai.

Valsts kontrolieris Rolands Irklis: “Katrs padomes loceklis ir nozīmīga daļa no Valsts kontroles vadības komandas. Valsts kontroles padome koleģiāli nodrošina organizācijas stratēģisko vadību un attīstību, lai sekmētu valsts resursu likumīgu, efektīvu un ekonomisku izlietojumu. Kopš 2022. gada Valsts kontrole strādā atbilstoši jaunajai darbības stratēģijai, kas paredz virkni pilnveidojumu iestādes attīstībai, ar mērķi sniegt lielāku pievienoto vērtību un ieguvumus sabiedrībai. Sagaidām, ka jaunais komandas loceklis būs augstas raudzes profesionālis un sniegs nozīmīgu artavu stratēģijā noteikto mērķu sasniegšanā, kā arī demonstrēs konkrētu un jaudīgu redzējumu par iestādes attīstību sava departamenta pārstāvētajā jomā.”   

Pirmajā kārtā komisija izvērtēs pretendentu atbilstību prasībām, kā arī viņu redzējumu (rakstveidā) par būtiskākajiem Valsts kontroles attīstības virzieniem, lai veicinātu lietderīgu, godprātīgu un tiesisku valsts pārvaldes darbu sabiedrības interesēs.  

Otrajā kārtā izvirzītie pretendenti komisijai intervijas laikā prezentēs savu redzējumu par Valsts kontroles turpmākās attīstības virzieniem, skaidros savu motivāciju strādāt amatā, kā arī atbildēs uz jautājumiem par norādītajām amata kompetencēm.

Ja būs nepieciešams, saskaņā ar komisijas lēmumu tiks rīkota arī trešā kārta, kurā komisija papildus vērtēs pretendenta vadības kompetences un reputāciju.

Atbilstoši atlases noslēguma rezultātiem konkursa komisija izvirzīs pretendentu Valsts kontroles padomes locekļa amatam, savukārt valsts kontrolieris lems par pretendenta ieteikšanu apstiprināšanai Saeimā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI