DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Šonedēļ notiks pirmais TEDx Riga Technical University

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. oktobrī plkst. 10.00 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) auditoriju centrā Domus Auditorialis, Zunda krastmalā 8, un tiešsaistē RTU Youtube un Facebook kanālos sāksies pirmais TEDx Riga Technical University, uz vienas skatuves pulcējot iedvesmojošus uzņēmējdarbības, inovāciju, tehnoloģiju, zinātnes, medicīnas, jūrniecības un citu jomu pārstāvjus.

Pasākumu klātienē apmeklēs studenti, bet attālināti TEDx pieredzi aicināti gūt visi interesenti RTU Youtbube kanālā – https://www.youtube.com/watch?v=JstvSn5ddBA un RTU Facebookhttps://www.facebook.com/events/851957302842133

Šī ir pirmā reize Latvijā, kad licenci TEDx rīkošanai ieguvusi izglītības iestāde – pasākumu organizē RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts. Institūts nodrošina uzņēmējdarbības un biznesa studentos orientētu studiju procesu, īpašu uzmanību vēršot uz starpdisciplinaritāti, radošumu, inovācijām un valorizāciju. Uzsverot augstākās izglītības un uzņēmējdarbības sadarbības vērtību, RTU IEVF ir pārstāvēta pasaules lielākajos inovāciju un tehnoloģiju tīklos, kā arī dažādās profesionālās asociācijās. Starpdisciplinaritātei ir liela loma arī studiju procesā, piemēram, visiem inženierzinātņu studentiem RTU tiek nodrošinātas uzņēmējdarbības apmācības, ir radīta vide un atbalsta instrumenti jaunu produktu un pakalpojumu izstrādei, sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju izveidotas populāras studiju programmas radošo industriju uzņēmējiem.

Starpdisciplinaritātes, inovāciju, radošuma un pārmaiņu nozīme iezīmēsies arī TEDx Riga Technical University runās. Pasākumā ar iedvesmojošiem stāstiem dalīsies vienpadsmit izcili runātāji, piemēram, RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna stāstīs, kā inženierzinātņu izglītība pielāgojas mainīgajai pasaulei, AS «Repharm» valdes loceklis Jānis Vanags skatīsies uz krīzēm kā transformācijas un jaunas stratēģijas virzītājspēkiem, RTU IEVF dekāne Elīna Gaile-Sarkane reflektēs par to, kas ir labāk – bailes vai bezbailība –, bet investors un nekustamā īpašuma jomas eksperts Ralfs Gaubšteins apliecinās, ka reizēm neiegūt to, ko vēlies, ir īsta svētība. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Inovāciju un tehnoloģiju departamenta direktors Ņikita Kazakevičs vadīs cauri nezināmajam, izmantojot improvizāciju, humoru un garīgos vingrinājumus, Baltijā vadošā medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma «Longenesis» līdzdibinātājs Emīls Sjundjukovs aicinās palūkoties uz digitāliem rīkiem, kas palīdz veidot veselības aprūpes nākotni, bet RTU Augstas enerģijas daļiņu fizikas un paātrinātāju centra pētnieks Kristaps Paļskis iepazīstinās ar radiācijas lomu vēža ārstēšanā. Uz skatuves kāps arī SIA «Dentsu Latvia» valdes locekle Linda Saulīte, jaunuzņēmumu veidotājs Artūrs Bernovskis, jūrniecības eksperts, kapteinis Gints Ādams un SIA «MM Studija» dibinātājs Māris Millers. Vairāk informācijas – https://tedxrtu.lv/

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar vadmotīvu «Idejas, ar kurām vērts dalīties». TEDx ir TED kustības nacionāla mēroga konference, ko rīko vietēji organizatori saskaņā ar TED misiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI