DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU jauno studentu uzņemšana notiks no 16. līdz 22. jūlijam 

Publicitātes foto

Jauno studentu uzņemšana Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) norisināsies no 16. līdz 22. jūlijam gan attālināti, gan klātienē, savukārt pirmās kārtas uzņemšanas rezultāti būs zināmi 26. jūlijā, bet otrās kārtas rezultāti – 30. jūlijā.   

 

Reflektantu pieteikšanās gan attālināti, gan klātienē sāksies vienlaikus – 16. jūlijā plkst. 9.00, kad studētgribētāji savus studiju pieteikumus varēs iesniegt un apstiprināt vienotajā uzņemšanas sistēmā, kurā varēs iekļūt, vai nu autorizējoties portālā Latvija.lv, vai arī izmantojot saiti statistika.vupp.lv/pieteiksanas, ja Latvija.lv būs liela noslodze, vidusskolu absolventiem iegūstot centralizēto eksāmenu sertifikātus. Latvija.lv studiju pieteikumu sadaļu, kas tiks aktivizēta, sākoties uzņemšanai, ērti varēs atrast, meklētājā ierakstot pakalpojuma numuru EP42.  

Savukārt studētgribētāji, kuri savus pieteikumus studijām vēlēsies iesniegt klātienē, no 16. jūlija plkst. 9.00 līdz 22. jūlija plkst. 18.00 būs gaidīti kādā no uzņemšanas punktiem, lai uzrādītu dokumentu oriģinālus un apstiprinātu savus studiju  pieteikumus. RTU uzņemšanas punkti darbosies Rīgā, RTU Arhitektūras un dizaina institūtā, Ķīpsalas ielā 6, kā arī RTU reģionālajā studiju un zinātnes centrā Daugavpilī, Smilšu ielā 90 un RTU Liepājas akadēmijā Liepājā, Lielajā ielā 14. Taču reflektanti pieteikumus studijām RTU varēs iesniegt arī jebkurā citā uzņemšanas punktā Latvijā.  

Šogad reflektantiem, kuri vēlas studēt RTU Liepājas akadēmijā, kā izglītības iestāde būs jāizvēlas RTU, jo pavasarī bijusī Liepājas Universitāte kļuva par RTU struktūrvienību. Bet reflektantiem, kuri vēlas studēt RTU Latvijas Jūras akadēmijā, obligāti jāierodas uzņemšanas punktā, lai uzrādītu oriģinālus izziņām par veselības stāvokli.  

Reflektantiem, kuri vēlas studēt RTU programmās «Arhitektūra», «Industriālais dizains» vai «Materiālu tehnoloģija un dizains», 23.–25. jūlijā būs jākārto iestājpārbaudījums zīmēšanā. Eksāmens notiks RTU Arhitektūras un dizaina fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, 435. telpā.  

Šogad pirmoreiz RTU reflektantiem, kuri bijuši atbrīvoti no centralizētajiem eksāmeniem vai tos nav kārtojuši cita iemesla dēļ, būs jākārto iestājpārbaudījums matemātikā. Tas notiks 23. jūlijā plkst. 15.00 RTU Arhitektūras un dizaina fakultātē, Ķīpsalas ielā 6, 116. auditorijā.  

Iestājpārbaudījumi RTU Liepājas akadēmijas studiju programmās «Jauno mediju māksla un dizains», «Skolotājs», «Sākumizglītības skolotājs», «Pirmsskolas skolotājs» un «Logopēdija» būs gan klātienē, gan attālināti, bet programmā «Sociālais darbinieks» paredzētas pārrunas.  

Konkurss uz budžeta vietām RTU norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultātus paziņos 26. jūlijā pēc plkst. 17.00, kad reflektanti uzzinās, vai ir ieguvuši budžeta vietu studiju programmā, kuru izvēlējās kā pirmo prioritāti. Ja budžeta vieta būs iegūta, tad reflektantiem obligāti no 26. jūlija plkst. 18.00 līdz 30. jūlija plkst. 16.00 būs jāapstiprina iegūtā budžeta vieta. Ja to neizdarīs, tad vietu zaudēs.  

Tie, kuri pirmajā kārtā nebūs ieguvuši budžeta vietu, līdz 30. jūlija plkst. 16.00 varēs pieteikties konkursa otrajai kārtai, kuras rezultātus uzzinās 30. jūlijā pēc plkst. 18.00. 

Plašāka informācija par uzņemšanu – rtu.lv/lv/studijas/uznemsana  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI