DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU prestižajā «QS World University Rankings: Europe 2025» kāpinājusi savu sniegumu

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir kāpinājusi savu sniegumu starptautiskajā reitingā «QS World University Rankings: Europe 2025», sasniedzot dalīto 258. vietu un ierindojoties Eiropas labāko universitāšu trīssimtniekā. No Latvijas augstskolām RTU vienīgā ir sasniegusi tik augstu pozīciju šajā reitingā, ar kura palīdzību savu vietu Eiropas kartē iezīmē reģiona spēcīgākās universitātes.   

Visaugstāk reitingā ir novērtēts RTU ieguldījums apmaiņas studentu piesaistē no ārvalstīm. Šajā kritērijā Latvija ir saņēmusi 100% novērtējumu un ierindojas 3. vietā starp Eiropas labākajām universitātēm. Tāpat augsti rezultāti RTU ir arī starptautisko studentu daudzveidības kritērijā, un šajā pozīcijā RTU ierindojas 93. vietā Eiropā. Savukārt RTU studentu aktivitāti, izmantojot starptautiskās mobilitātes iespējas, novērtēta ar 107. vietu reitingā. 

Jau tradicionāli atzinību izpelnījusies arī RTU reputācija darba devēju skatījumā, šajā kritērijā universitātei piešķirot 130. vietu, savukārt RTU absolventu ienākumi pēc universitātes pabeigšanas novērtēti ar 138. vietu starp reitingā esošajām Eiropas universitātēm.  

«QS World University Rankings: Europe» tiek izdots jau otro gadu, universitāšu sniegumu reitingā vērtējot ļoti plaši – pēc divpadsmit kritērijiem, bez jau minētajiem tajos iekļaujot arī, piemēram, akadēmisko reputāciju, studentu īpatsvaru, ilgtspējību, iesaisti starptautiskajā pētniecības apritē, citējamību un zinātniskās publikācijas.  

RTU pozīcija reitingā «QS World University Rankings: Europe» ir nozīmīga, jo tā universitātes sniegumu salīdzina ar citām reģiona augstākās izglītības iestādēm, ļaujot saprast universitātes sniegumu Eiropas kontekstā. 

Kopumā reitingā «QS World University Rankings: Europe 2025» iekļautas 684 Eiropas universitātes, pirmajā vietā ierindojot Šveices federālo tehnoloģiju institūtu (ETH Zurich), otrajā – Londonas Karalisko koledžu (Imperial College London), savukārt trešajā – Oksfordas Universitāti (University of Oxford). 

Latvijā aiz RTU ir ierindota Latvijas Universitāte (dalīta 267. vieta), Rīgas Stradiņa Universitāte (dalīta 377. vieta), Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (455. vieta) un Daugavpils Universitāte (521.–530. vieta), Transporta un sakaru institūts (531.–540. vieta) un Ventspils Augstskola (601.+ vieta).  

No Baltijas augstskolām visaugstāk reitingā atrodas Tartu Universitāte (140. vietā), tai seko Viļņas Universitāte (178. vietā), savukārt Tallinas Tehnoloģiju universitāte ierindota 254 . vietā, Kauņas Tehnoloģiju universitāte – 256. vietā, bet Vītauta Dižā universitātei piešķirta 267. vieta, Viļņas Ģedimina Tehniskajai universitātei – 316. vieta, Mikola Romeris Universitātei – 348. vieta, Tallinas Universitātei – 393. vieta, bet Klaipēdas Universitātei – 445. vieta.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI