DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Notiks Demogrāfisko lietu padomes sēde

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 12. martā, attālinātā režīmā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa vadībā notiks Demogrāfisko lietu padomes sēde.

Tās darba kārtībā iekļauti jautājumi par Bērnu, ģimenes un jaunatnes politikas attīstības pamatnostādņu 2021. līdz 2027. gadam rīcības virzieniem un plānotajām  darbībām. Demogrāfisko lietu padome izskatīts arī Dzimstības veicināšanas stratēģijas pasākumu plānu, kas ir viens no Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam uzdevumiem, lai sasniegtu izvirzīto dzimstības koeficientu. Sēdē paredzēts apspriest ģimenes valsts pabalsta reformu. 

Demogrāfisko lietu padome ir konsultatīva un koordinējoša valsts institūcija, kas izveidota, lai veicinātu vienotu valsts demogrāfisko politiku un tās īstenošanu visos valsts pārvaldes līmeņos. Padome izvērtē un koordinē valsts demogrāfiskās politikas īstenošanu, kā arī informē plašsaziņas līdzekļus par demogrāfiskās politikas jautājumiem.

Demogrāfisko lietu padomi vada Ministru prezidents, tās sastāvā ir ministri, Saeimas un Valsts prezidenta, kā arī daudzu nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI