DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Piemēro naudas sodu par hašiša pārvietošanu pāri Latvijas robežai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors paātrinātā procesa kārtībā piemēroja prokurora priekšrakstu par sodu, kurā apsūdzēta persona par gandrīz 12 g hašiša pārvietošanu no Francijas uz Latviju.

Kā izriet no gala nolēmuma, š.g. 1.augustā ārvalstu pilsonis ar avioreisu Parīze – Rīga no Parīzes ieradās Starptautiskajā lidostā “Rīga” un, šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu pasažieru termināli, nelikumīgi pārvietoja pāri robežai narkotiskās vielas – 11,9621 g kanabisa jeb hašiša. Persona tika aizturēta.

Zīmīgi, ka jau 3.augustā prokurors savlaicīgi organizēja lēmuma par personas saukšanu pie kriminālatbildības (apsūdzības) tulkojumu angļu valodā, kā arī nodrošināja tulka klātbūtni pirms procesuālo un izmeklēšanas darbību veikšanas. Līdz ar ko process tika pabeigts 48 stundu laikā.

Apsūdzētais savu vainu atzina pilnībā un piekrita kriminālprocesa pabeigšanai paātrinātā procesa kārtībā, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu.

Persona tika atzīta par vainīgu pēc Krimināllikuma 190.1panta pirmās daļas un sodīta ar naudas sodu desmit minimālo mēnešalgu apmērā, t.i., 4300 EUR apmērā.

Nolēmums stājies spēkā un nav pārsūdzams.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI